Kuva: Rea Haverinen

Jaakko Saariluoma juontajakollegastaan: "Hemmetin tyhmä ja hidas"

08.12.2016 20:15 - Mika Parikka

Keväällä MTV:llä alkavassa ohjelmassa jaetaan kansa kahtia, kun Kehä 3:n sisä- ja ulkopuoli ottavat mittaa toisistaan. Juontajat Jaakko Saariluoma ja Kalle Lamberg pääsivät roastaamaan toisiaan toimittajalle - ja teksti ei ollut kaunista.

Keväällä televisioihin pamahtaa uusi leikkimielinen visailuohjelma Stadi vs. Lande, jossa cafe lattelta tuoksuvat kaupunkilaiset ottavat yhteen maalta tulevien lantapöksyjen kanssa. Huumorilla tietenkin. 

Ohjelman juontajakaksikko koostuu aidosta stadilaisesta Jaakko Saariluomasta ja landea edustavasta Kalle Lambergista. Mutta missä sitten menee stadin ja landen raja? Tässä ohjelmassa rajan vetää Kehä 3. 

Miten kaksikko huomaa toisistaan sen, että toinen on maalta ja toinen kaupungista? Vastaukset muistuttavat roastia. 

- Jaska haisee cafe lattelta ja omilta sormiltaan, Lamberg veistää. 

- Kallen tunnistaa siitä, että se pudistelee heinää olkapäiltään. Myös puhetavasta ja siitä, että se on hemmetin tyhmä ja hidas, kuuluu Saariluoman väkevä vastaus.

Maaseudun ja kaupungin vastakkainasettelu on tietenkin rakkautta, eikä vihaa. Asiaan toki kuuluu naljailu puolin ja toisin.

Saariluoma myöntää tunnistavansa maalaisen Helsingin kadulla pukeutumisesta, etsivästä katseesta ja liikennevalojen ihmettelystä. Lambergilla sen sijaan on omakohtaista kokemusta siitä, millaista on olla maalaisena isolla kirkolla:

- Minullahan on käynyt siten, että kun muutin Helsinkiin, minun piti mennä roolituspalveluun. Etsin ja etsin, eikä silloin ollut puhelimissa mitään navigaattoreita. Ajattelin, että nyt on pakko luovuttaa, että myöhästyn siitä roolituksesta. Oli pakko ottaa taksi. Otin lennosta taksin, hyppäsin kyytiin ja sanoin osoitteen. Se kuski katsoi minua taustapeilistä, sanoi ”ok” ja ajoi kahdeksan metriä eteenpäin. Sanoi muuten, että ole hyvä, ei tarvitse maksaa mitään, Lamberg nauraa.

Saariluoman ja Lambergin puolet ovat selvät, mutta kumman joukoissa sinä seisot? Vastaa alla ja anna äänesi kuulua:

Kumman joukoissa sinä seisot?

Stadin (19.26%)
Landen (80.74%)

Lue myös: Jaakko Saariluoman oikea etunimi yllättää: "Ei sitä kukaan käytä"

Kilpailut

Uusimmat