Kuva: Mikko Räsänen

Katri Niskanen hallitsee Linnan juhlien pukusuunnittelijana - mekot 20:lle eri julkkikselle!

05.12.2016 19:30 - Senni Loikala

Muotisuunnittelija Katri Niskanen kertoo Bauer Median online-toimituksen haastattelussa, että lapsiperheen elämä auttaa palautumista kiireisestä työrupeamasta.

Yksi Suomen suosituimmista muotisuunnittelijoista, Katri Niskanen, on viihtynyt tiiviisti työhuoneellaan viime viikot. Pitkät työpäivät johtuvat iltapukujen tilauspiikistä, sillä monet Linnan juhlien vieraista luottavat Niskasen luomuksiin tänäkin vuonna.

- Onhan tämä ollut hektistä, koska asujen valmistamiseen on tavallista vähemmän aikaa ja tilauksia tulee paljon. Tänä vuonna olen tehnyt yhdeksän mittatilauspukua Linnan juhliin ja lisäksi mallistoistani on ostettu sinne yli kymmenen pukua, Niskanen kertoo.

Niskasen suunnittelemien iltapukujen suosio ei tule yllätyksenä. Niskanen on urallaan saavuttanut useita tärkeitä meriittejä: hänet valittiin Vuoden muotisuunnittelijaksi Elle Style Awards -gaalassa vuonna 2014. Lisäksi hän voitti Suomen ensimmäisen Muodin huipulla -ohjelman vuonna 2009. 

Linnan juhlissa luvassa muotivillityksiä?

Linnan juhlien vieraiden tyyli kiinnostaa suomalaisia vuodesta toiseen. Niskanen antaa arvionsa, millaisia tyylisuuntauksia itsenäisyyspäivän vastaanotolla tullaan näkemään tänä vuonna.

- Siellä on varmasti esillä muodissa pinnalla olevia asioita, eli syviä v-päänteitä, kapealinjaisia iltapukuja, laahuksia, pitkiä hihoja ja epäsymmetriaa tullaan todennäköisesti näkemään, Niskanen veikkaa.

- Uskon, että siellä nähdään myös hallittuja kokonaisuuksia, joihin on saatu inspiraatiota punaiselle matolle sopivasta tyylistä.

Katri Niskanen Elle Style Awards -gaalassa lokakuussa 2016. Paria vuotta aiemmin Niskanen valittiin Vuoden muotisuunnittelijaksi kyseisessä gaalassa. (kuva: AOP)

Yleisin tyylimoka Linnan juhlissa

Muotisuunnittelija toivoo, että juhlavieraat uskaltaisivat myös räväyttää tyylillään. Niskanen painottaa kuitenkin, että joukosta erottumiseen vaaditaan Linnan juhlien pukeutumisetiketin tuntemusta.

- Jokainen saa näyttää omalta itseltään, mutta väkinäistä etiketin rikkomista kannattaisi välttää. Vieraiden tulee tietää tarkkaan, mikä etiketti on ja miten se rikotaan tyylikkäästi; tällöin myös lopputulos on usein kiehtova.

Niskasen mukaan juhlatyylin kokonaisuuden unohtaminen voi olla yleisin tyylimoka itsenäisyyspäivänä Presidentinlinnassa.

- Juhlavieras on voinut unohtaa esimerkiksi käydä kampaajalla, koska hän on ajatellut kauniin iltapukunsa riittävän. Mietin itse myös omien asiakkaitteni kanssa, miten kokonaisuus toimisi hyvin.

Katri Niskanen vieraili Bauer Median online-toimituksen haastattelussa Kaapelitehtaalla, Helsingissä. (kuva: Mikko Räsänen)

Äitiys antaa energiaa myös työhön

Uran lisäksi myös perhe-elämä on Niskaselle tärkeää. Hänellä ja Egotrippi-yhtyeen kitaristilla Niklas Varistolla on parivuotias poika.

- Minulla on täydellinen vastapaino kiireelle kotona. On tärkeää, ettei ihminen ajattele töitä koko päivää, vaan saa pienen irtioton. Siitä saa myös paljon energiaa, Niskanen tuumaa.

- Nollautuminen työstä tapahtuu jo, kun menen hakemaan lapsen päivähoidosta. Äitiys on kaikin tavoin puhdistavaa.

Niskasen kädenjälki on näkynyt Linnan juhlissa jo useiden vuosien ajan. Viime vuonna esimerkiksi kansanedustaja Sari Sarkomaa ihastutti Niskasen suunnittelemassa Roosa nauha -teemaisessa iltapuvussa.

Lisäksi Jenni Vartiaisen oranssi luomus ja Rovio-yrittäjän puolison Teija Vesterbackan Angry Birds -iltapuku kuuluivat puhutuimpien asujen joukkoon itsenäisyyspäivän vastaanotolla vuonna 2011.

Katri Niskanen suunnitteli oranssin iltapuvun laulaja Jenni Vartiaiselle. (kuva: AOP)

Teija Vesterbacka tilasi Katri Niskaselta iltapuvun Angry Birds -teemalla. (kuva: AOP)

Lue myös: Katri Niskanen liikuttui rintasyöpäkampanjan julkistustilaisuudessa

Lue myös: Oletko onnellinen, että asut Suomessa? Pysäyttävä video leviää sosiaalisessa mediassa

Lue myös: Muotisuunnittelija Katri Niskanen: Nämä asusteet saisivat kadota Suomen katukuvasta

Kilpailut

Uusimmat