Kuva: AOP

Keväällä uupunut Sara Forsberg tekee 14-tuntisia työpäiviä: "Pitää ottaa aikaa itselle"

17.08.2016 17:45 - Pauliina Jokinen

Laulaja SAARA eli Sara Forsberg työskentelee tiukalla tahdilla ympäri maailmaa.

Vielä ennen kesää laulaja Sara Forsbergin, 22, voimat olivat aivan lopussa. Youtube-videoiden kautta kuuluisuuteen noussut Forsberg julkaisi kesäkuussa videon, jolla hän kertoi uupuneensa toukokuussa julkaistun I'm Saara -EP:n jälkeen. Forsbergilla oli kova kiire ja stressi, jotka vaikuttivat terveyteen.

- Olen ihan hajalla, Forsberg kertoi tuolloin.

- Olen laiminlyönyt terveyteni sen jälkeen, kun EP:ni julkaistiin ja se on tuottanut minulle paljon ongelmia. Olen kärsinyt vakavasta unettomuudesta stressin takia ja laiminlyönnyt myös esimerkiksi astmalääkkeideni ottamisen, Forsberg harmitteli.

Vaikka laulaja työtahti ei ole kesän aikana ainakaan hiljentynyt, voi hän nyt omien sanojensa mukaan paremmin. Parhaillaan Forsberg kuvaa Talent Suomi -ohjelmaa, jossa hän toimii yhtenä tuomareista. Pitkät kuvauspäivät alkavat aamuyhdeksän aikaan ja kestävät iltayhteentoista saakka.

Forsbergin mukaan keskittyminen yhteen asiaan kerrallaan auttaa jaksamaan intensiivisen rutistuksen keskellä.

- Pitää unohtaa kaikki stressi ja hälinä. Täytyy keskittyä siihen, mitä tykkää tehdä. Jos painaa vaan menemään, ei tunnetusti jaksa. Pitää ottaa aikaa itselle, Forsberg kertoo.

Juontajana BBC:llä

Suomeen Forsberg saapui Skotlannista, missä hän oli kuvaamassa BBC:lle ohjelmaa, jonka juontajana hän on. Ohjelmalla on Forsbergin mukaan päivittäin yli kuusi miljoonaa katsojaa.

- Oli todella siistiä saada pesti, mutta samalla olen ollut poissa kotoa puolitoista kuukautta, Los Angelesissa yhdessä poikaystävänsä kanssa asuva Forsberg kertoo.

Laulajan mukaan parisuhde voi poissaoloista huolimatta hyvin ja poikaystävä Hooman, 24, on parhaillaankin laulajan mukana Suomessa.

- Poikaystäväni on mukana reissulla. Eihän kukaan ei jaksa olla yksin hotellihoneessa, Forsberg sanoo.

Talent Suomi -ohjelma kuvataan Helsingissä, minkä ansiosta laulaja ehtii viettää kotimaassa peräti kaksi viikkoa. Visiitti kotimaassa mahdollisti myös muutaman päivän vierailun kotipaikkakunnalla.

- Näin vanhempiani ensimmäistä kertaa kahdeksaan kuukauteen. Valitettavasti vierailu menee nopeasti aikatauluttamiseksi, mutta se on ainoa mahdollisuus nähdä heitä ja ystäviäni, Forsberg kertoo.

Tuomarilla vastuuta ja valtaa

Talent Suomi -ohjelma tuo Forsbergin syksyn aikana useamman kerran kotimaahan. Mieluisa pesti tuomarina on tuntunut suurelta kunnialta, vaikka tuomareilla onkin suuri valta ja vastuu vaikuttaa kilpailijoiden elämän.

- Moni voi ihmetellä, miten nuori likka, joka ei ole vielä tehnyt mitään voi arvostella muita, sillä takanani ei ole pitkää uraa.

- Uskon, että viihdebisneksessä olleena minulla on niin sanottua talenttitajua, Forsberg muotoilee.

Vaikka juonto- ja ääninäyttelijän työt ovatkin vieneet Forsbergia ympäri maailmaa, aikoo Forsberg keskittyä syksyllä myös suurimpaan intohimoonsa, musiikkiin. Forsbergin mukaan uusi levydiili on neuvotteluiden alla ja syksyn aikana ilmestyy myös uusi sinkku.

- Sitten tulee albumi. On siistiä tehdä muita juttuja, mutta musiikki on edelleen ykkösprioriteettini, Forsberg sanoo.

Lue myös: Jari Sillanpää avoimuudestaan: "Minua on satutettu monta kertaa omista puheistani"

Kilpailut

Uusimmat