Kuva: AOP

Suomen Talent -ohjelmaa tuomaroiva David Hasselhoff: ”Kauniit tytöt päästämme aina jatkoon”

16.08.2016 16:30 - Pauliina Jokinen

Entinen Baywatch-tähti nähdään syksyllä Talent Suomi -ohjelman tuomarina.

Syksyllä televisiossa kisataan jälleen lahjakkuudella, kun Talent Suomi -ohjelma alkaa. Ohjelman tuomaristossa istuvat Sara Forsberg, Sami Hedberg ja Jari Sillanpää. Lisäksi ohjelman vierailevina tuomareina nähdään näyttelijä Riku Nieminen sekä entinen Baywatch-tähti David Hasselhoff.

Ensimmäisen kerran Hasselhoff vieraili Suomessa 20 vuotta sitten. Sittemmin Hasselhoff on käynyt maassa useasti ja luotsannut jopa kotimaista keskusteluohjelmaa, David Hasselhoff Show’ta.

- Tulin takaisin, sillä rakastan suomalaisia. Täällä on hienoa kulkea kaduilla, kun ihmiset katsovat ja hieman pelkäävät minua, mutta tulevat lopulta juttelemaan, mies nauraa.

Aiemmat visiitit ovat opettaneet paljon suomalaisesta mielenlaadusta. Hiljaisuus ei tarkoita, etteivätkö ihmiset pitäisi näyttelijästä.

- Tämä on haaste, sillä olen erilainen kuin suomalaiset. Olen hyvin ulospäinsuuntautunut. Olen oppinut, että vaikka suomalaiset eivät reagoikaan yhtä äänekkäästi, kuin amerikkalaiset, ei se tarkoita, etteivätkö he rakastaisi minua, Hasselhoff kuvailee.

Kieli ei tuota ongelmia

Hasselhoffin vierailu Talent-ohjelman tuomaristossa ei ole ensimmäinen laatuaan, vaan mies on ollut mukana myös Yhdysvaltojen ja Britannian Talent-ohjelmissa.

Ohjelmassa kilpailijat esittelevät monenlaisia lahjakkuuksia: lavalla nähdään niin Stand up -koomikoita kuin laulajia ja muita taiteilijoita. Vaikka osa esityksistä on suomeksi, ei Hasselhoff usko kielimuurin muodostavan ongelmaa.

- Yritän päästä kärryille, mistä te puhutte, mies nauraa.

- Arvioin esityksiä paljon myös yleisön reaktioiden perusteella. Tein saman Britannian Talent-ohjelmassa, Hasselhoff kertoo.

Hesselhoff uskoo näkevänsä kilpailijoista nopeasti, kenellä on edellytyksiä edetä urallaan.

- Näen helposti esiintyjien sydämeen: kuinka paljon on valmis tekemään töitä ja arvostamaan oppimaansa. Kilpailija täytyy arvostaa myös tätä alaa ja lavalle nousemista. Voi nimittäin olla, ettei niin käy enää toiste, Hasselhoff muistuttaa.

Näyttelijä tietää, mistä puhuu. Menestyksekkään uran jälkeen Hasselhoffin tähti lähti laskuun ja työt loppuivat.

- Minulle kävi niin: olin suuri tähti ja sitten kymmeneen vuoteen puhelin ei enää soinutkaan. Alalla täytyy olla nöyrä ja ansaita kunnioitus, entinen Baywatch-tähti muistuttaa.

Kauniit tytöt jatkoon

Hiljaisten vuosien jälkeen Hasselhoff on luonut uutta uraa Talk show -isäntänä ja vierailemalla useissa ohjelmissa.

- Olen työskennellyt paljon päästäkseni tähän pisteeseen. Sen viestin haluan välittää kilpailijoille: on arvostettava sitä, missä on. Muuten kaiken voi menettää.

- Tosi-tv:n aikakautena moni voi nousta julkisuuteen oman kännykkänsä avulla, mutta on mahtavaa, jos on oikeasti lahjakas, Hasselhoff muistuttaa.

Lahjakkuuksien lisäksi Hasselhoff luottaa tuomarointistrategiassaan myös puhtaasti ulkoisiin avuihin.

- Kauniit tytöt päästämme tietenkin aina jatkoon, Hasselhoff vitsailee.

(kuva: AOP)

Kilpailut

Uusimmat