Kuva: AOP

Duudsonit-tähti rakennusprojektistaan: "Toteutin pitkäaikaisen haaveeni"

01.08.2016 14:45 - Emmi Moilanen

Duudsoneista tuttu HP Parviainen kertoo oppineensa rakentamisesta sen, että budjetin tulee antaa periksi myös yllättäville menoille, joihin ei ole voinut varautua etukäteen.

Duudsoneista tuttu HP Parviainen, 34, on rakennuttanut Seinäjoen asuntomessualueelle Pruukinrantaan kodin. Parviainen kertoo radio Novan Marianne Tuominiemelle, että on oppinut vuoden ajan kestäneestä taloprojektista paljon, vaikka rakentamisen mies jätti suosiolla ammattilaisille.

- En tiedä rakentamisesta itse yhtään mitään, Parviainen naurahtaa.

- Olen käynyt aina silloin tällöin paikalla katsomassa, että mitä tapahtuu ja ottamassa valokuvia, hän jatkaa.

Budjetilla tapana kohota

Parviainen toteaa oppineensa, että talon rakentaminen kestää yllättävän kauan ja myös budjetin kanssa tulee varautua yllättäviin muutoksiin.

- Budjetti karkaa aina lapasesta. Jos lähdet rakennusprojektiin, niin laske noin kaksikymmentä pinnaa ylimenovaraa. Osa niistä on omia ratkaisuja ja osa sellaisia yllättäviä menoja, mihin ei ole voinut varautua, mies ohjeistaa muita talon rakentamista suunnittelevia.

Pitkäaikainen haave toteutui

Parviainen kertoo talosta tulleen juuri sellaisen, kuin oli toivonutkin. Hän kuvailee rakennuksen olevan avara ja valoisa sekä paljastaa, että lasia on hyödynnetty materiaalina.

- Sopiva yhdistelmä vähän ”raffia”, mutta sitten on myös pehmeyttä ja lämpöä, mies kuvailee.

Uuden talon myötä myös Parviaisen pitkäaikainen haave ulkoporeammeesta toteutui.

- Kylpeminen on niin mukavaa. Nyt rakennusprojektin myötä tuli hyvä hetki, jos nyt en olisi hankkinut, niin en varmaan koskaan. Olen iloinen, että uskalsin satsata siihen.

Pieni mutta viriili kaupunki

Talon sijainniksi valikoitui miehen kotikaupunki Seinäjoki, jota Parviainen kuvaileekin pieneksi, mutta viriiliksi kaupungiksi, joka kasvaa ja kehittyy jatkuvasti.

- Ei tule äkkiseltään mieleen mitään muuta Suomen kaupunkia, missä olisi neljä eri musiikkitapahtumaa kesän aikana.

Mies kehuu myös Seinäjoen tuoretta, kesäkuussa avattua jalkapallostadionia.

- Stadion on osoitus siitä, että täällä on ihmisiä, joilla on halu tehdä ja kehittää asioita. Seinäjoki on hemmetin kiva kaupunki asua, Parviainen tiivistää.

Lue myös: Duudsonit-Jarppi hankki jälleen uuden tatuoinnin - katso kuva

Kilpailut

Uusimmat