Kuva: MTV3

Tänään Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa ahdistuksen tunne painaa mieltä: "Tulee huono omatunto"

28.09.2021 07:15 - Roy Kokkonen

Ensitreffit alttarilla ohjelman kahdeksas kausi on parhaillaan käynnissä.

Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa parit viettävät häämatkojen viimeisiä hetkiä. Ennen kotiinlähtöä puheenaiheena on muun muassa läheisyys. Samalla on päätettävä tulevista asumisratkaisuista.

Häämatkalla parit ovat viettäneet intensiivisesti aikaa yhdessä. Eräällä tuoreella vaimolla se on kuitenkin herättänyt ahdistusta.

- On pienen pientä ahdistusta. Ehkä sen takia, että tarttisin omaa tilaa. Tulee huono omatunto, että kaikki on tosi hyvin, mutta on vähän huono olo, hän sanoo.

Ohjelmassa on parien tukena kolme asiantuntijaa, erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen, kirkkoherra Kari Kanala ja ratkaisukeskeinen terapeutti Hanna Myllymaa.

- Ahdistus on tunne, joka syntyy meidän ajatuksista. Silloin on tärkeää pysähtyä miettimään minkälaisia ajatuksia ja tulkintoja meillä on siitä tilanteesta, joka ahdistaa. Monesti kun niitä purkaa, ja löydetäänkin se tarina, jonka mieli on kuvittanut ja joka sen ahdistuksen aiheuttaa, huomataankin, että se ahdistuksen tunne on turha. Eli on tärkeä pysähtyä miettimään niitä taustasyitä, Myllymaa kertoo.

Ensitreffit alttarilla
21:00
MTV3

Lue myös: Toisensa Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta löytäneet Anniina ja Ville paljastavat: somesuosio tuo iloa ja paineita

Lue myös: Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa ei ole nähty samaa sukupuolta olevia pareja - miksi?

Kilpailut

Uusimmat