Kuva: AOP

Saros teki historiaa, Donskoi palasi sankariksi - suomalaisilta upea NHL-kierros

15.12.2017 18:30 - Sami Ikonen

Nashvillen maalivahti tylsytti Edmonton Oilersin hyökkäyksen.

Viime yön NHL-kierroksella nähtiin useita hienoja suomalaissuorituksia. Yksi suomalainen pääsi historian kirjoihin, kun Nashville Predatorsin maalivahti Juuse Saros pelasi Edmonton Oilersia vastaan nollapelin ja torjui yhteensä 46 kertaa. Lukema on seurahistorian suurin nollapeliin päättyneessä pelissä. Saros valittiin oikeutetusti ottelun ykköstähdeksi, kun Nashville voitti 4-0. Joukkueen valmentaja oli hyvästä syystä tyytyväinen 22-vuotiaaseen maalivahtiin.

- Kun erätauolle siirrytään laukaustilastojen ollessa vastustajalle 22-4 ja taululla lukee edelleen nolla-nolla, pitää olla kiitollinen omasta maalivahdista. Ilman Saroksen panosta meillä ei olisi ollut mahdollisuuksia, Nashvillen valmentaja Peter Laviolette kertoi ottelun jälkeisessä haastattelussa.

San Jose Sharksin hyökkääjä Joonas Donskoi palasi yli kahden viikon tauon jälkeen takaisin kokoonpanoon ja otti välittömästi sankarin roolin. Donskoi teki Calgary Flamesia vastaan ottelun voittomaalin ja johdatti joukkueensa 3-2 voittoon. Hän myös merkautti itselleen syöttöpisteen Timo Meierin avausmaaliin ensimmäisessä erässä.

Joonas Donskoi (kuva: AOP)

Samalla Donskoi lähestyi omaa henkilökohtaista maaliennätystä NHL:ssä, sillä Calgarya vastaan tehty maali oli hänelle kauden kahdeksas. Toissa kaudella suomalainen pussitti 11 maalia ja merkautti 25 syöttöpistettä. Donskoin tehot ovat tässä vaiheessa kautta 8+6=14.

Yöllä nähtiin myös muita suomalaisia maalintekijöitä, kun Mikael Granlund, Valtteri Filppula, Aleksander Barkov ja Markus Nutivaara onnistuivat maalinteossa.

Aikaisemmin tällä viikolla Dallas Starsin maalivahti Kari Lehtonen teki historiaa, kun hän pelasi toissa yönä 624. ottelunsa NHL:ssä. "Kärpästä" tuli samalla kaikista eniten NHL-otteluita pelannut suomalaisvahti. Aikaisempaa ennätystä piti hallussaan Miikka Kiprusoff.