Mitä ihmettä? Nigerian maajoukkue osallistuu talviolympialaisiin!

20.11.2017 08:00 - Sami Ikonen

Nigeria aikoo osallistua talvikisoihin ensimmäistä kertaa.

Nigeria on tekemässä ensiesiintymisensä talviolympialaisissa Etelä-Korean Pyeongchangissa. Maan kelkkajoukkue on selviytynyt karsinnoista jatkoon, joten katseet suuntautuvat jo helmikuussa alkaviin kisoihin. Joukkuetta johtaa kesäolympialaisissa Nigeriaa edustanut aitajuoksija Seun Adigun

Adigun keräsi vuoden aikana noin 75 000 dollaria Go Fund Me -kampanjalla, jotta olympiaunelma rahottuisi. Talviolympiakuume kasvoi vuoden 2014 aikana, kun kisat järjestettiin Venäjällä Sochissa. 

- Tiesin monia entisiä yleisurhelijoita, jotka olivat vaihtaneet talviurheiluun. Ajattelin, että miksen minäkin voisi yrittää, Adigun kertoi.

Adigunin kanssa joukkueessa ovat Ngozi Onwumere ja Akuoma Omeoga, jotka ovat myös entisiä juoksijoita. Kolmikosta jokainen syntyi Yhdysvalloissa ja jokaisella on nigerialaiset vanhemmat. He harjoittelivat yhdessä Houstonissa puisella kelkalla, jonka nimi oli "Maeflower".

Tarina on hyvin samanlainen, kuin Jamaican kelkkajoukkueella 30 vuotta sitten. Adigun on kertonut saaneensa idean talviolympialaisiin pyrkimisestä elokuvasta Cool Runnigs (suom. Kelkkajengi), joka kertoo Jamaican kelkkajoukkueesta Calgaryn olympialaisissa.

Nigeria on hyvällä todennäköisyydellä saamassa lisää edustusta Etelä-Koreaan, sillä Simidele Adeagbo on kahden karsintakisan päässä edustuspaikasta skeletonissa eli mahakelkkailussa. 

Lue myös: Pohjois-Korean urheilupropaganda paljastui - kansalaisille kerrotaan jalkapallon MM-kullasta

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat