Kuningatar aateloi juoksijalegendan - kysyi samalla yllättävän kysymyksen

16.11.2017 15:00 - Sami Ikonen

Viime kaudella kestävyysjuoksun jättänyt Farah sai suuren kunnian Buckinghamissa.

Viime kesänä Lontoon yleisurheilukisoihin kestävyysjuoksijauransa päättänyt brittiläinen urheilija Sir Mohammed Farah aateloitiin Buckinghamin palatsissa. Nelinkertainen olympiavoittaja otti kunnian vastaan ja keskusteli seremonian aikana kuningatar Elisabetin kanssa juoksijan tulevaisuudesta.

- Kuningatar kysyi minulta, että olenko lopettamassa juoksemista, kun olen sitä niin kauan jatkanut. Vastasin kieltävästä, koska tähtään Lontoon maratoniin. Päätökseni miellytti häntä, Sir Farah muisteli kuningatar Elisabetin kanssa käytyä keskustelua.

Elisabet kysyi, että voisiko juoksija opettaa hänelle kuuluisan Mobot-tuuletuksen, jota Sir Farah käytti uransa aikana useasti. Yllättynyt juoksija ei suostunut.

- Sanoin kohteliaasti, etten halua tehdä sitä palatsissa. Se olisi ollut epäkohteliasta.

Tie huipulle oli olympiavoittajalle kivinen. Kahdeksanvuotiaana Somaliasta Englantiin muuttanut joutui sopeutumaan uuteen maailmaan todella nopeasti. Hän ei puhunut tuolloin sanaakaan englantia. Nyt neljän olympiakullan jälkeen hänet aateloitiin Buckinghamissa.

- En osaa millään kuvailla tätä tunnetta, Sir Farah kertoi BBC:n haastattelussa.

Sir Mohamed Farah on muuttanut hiljattain takaisin kotimaahansa. Hän on aloittanut jo valmistautumisen maratoniuraa varten. Kysyttäessä mahdollisesta osallistumisesta Tokion olympialaisiin 34-vuotias juoksija vastasi itseluottavaisesti.

- Katsotaan miten Lontoon maraton sujuu. Jos voin saada mitalin Tokiosta niin silloin lähden.

Seuraavat kesäolympialaiset järjestetään Tokiossa vuonna 2020.

Lue myös: Maailman nopein nainen lopettaa uransa

Lue myös: Roger Federer katuu vain yhtä asiaa tennisurallaan

Lähteet: DailyMail, BBC

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat