Teinipoika haastoi maailman parhaan snooker-pelaajan - voitti!

06.11.2017 11:00 - Sami Ikonen

Ronnie O'Sullivan haluaa varmasti unohtaa tämän ottelun.

Viisinkertaisen snookerin maailmanmestari Ronnie O'Sullivanin tie tyssäsi Kiinassa järjestetyssä International Championship -turnauksessa, kun hän kohtasi vasta 17-vuotiaan kiinalaisen Yan Bingtaon. Teini-ikäinen Yan otti kaiken ilon irti siitä, että turnauskaavio antoi hänelle mahdollisuuden haastaa lajilegenda. Hän yllätti katsojat ja varsinkin O'Sullivanin voittamalla brittiläisen pistein 6-1.

O'Sullivan kehui vastustajaansa ja toivoi hänelle valoisaa tulevaisuutta lajin parissa.

- Yan pelasi fantastisesti. Ehkä vain Stephen Hendry ja John Higgins ovat pelanneet minua vastaan yhtä hyvin, O'Sullivan sanoi.

Nuorukainen oli syystäkin tyytyväinen lopputulokseen. Hänelle yksittäinen voitto ei kuitenkaan riitä.

- Luulen, että voin voittaa kenet vain, mutta minun pitää olla rauhallisempi ja kypsempi. Tarvitsen enemmän johdonmukaisuutta. Joskus voin voittaa top 16 -pelaajan ja sitten hävitä seuraavan matsin, Yan kertoi.

Yanin läpimurtoa ollaan pidetty vain ajan kysymyksenä, sillä hänen taitonsa tunnettiin jo aikaisemmin. Kukaan ei välttämättä uskonut, että ne riittäisivät vielä O'Sullivanin päihittämiseen.

Seuraavaksi Yan voitti Higginsin ja eteni välieriin. Siellä hän kohtasi Mark Allenin Pohjois-Irlannista. Tällä kertaa vastustaja oli parempi ja Yan jäi finaalin ulkopuolelle. Kiinalainen superlahjakkuus sai välieräpaikastaan 32 000 puntaa palkintorahaa.

Lue myös: Ruotsi julkisti joukkueensa Karjala-turnaukseen: Mukana 17-vuotias huippulupaus!

Lue myös: Virtsaa aamupalaksi, mustekaloja jäälle - urheilumaailman kummallisimmat tavat listattiin

Lue myös: 18-vuotias NHL-lupaus aloittaa tänään jo kolmannessa eri Liiga-joukkueessa

Lähde: Express

 

Kilpailut

Uusimmat