NBA:n mestarisuosikki LeBron kyntää syvällä: Tulokaskaudella mennyt viimeksi yhtä heikosti

31.10.2017 10:25 - Sami Ikonen

Kolme voittoa seitsemästä ei tule riittämään idän mestarille.

Yhdysvaltalaisen koripalloliiga NBA:n kausi alkoi kymmenen päivää sitten. Liigan suurseura Cleveland Cavaliers on aloittanut kautensa odotuksiin nähden erittäin alavireisesti. Kolme vuotta putkeen finaaleissa pelannut joukkue on hävinnyt neljästi kauden seitsemässä ottelussa.

Lajin supertähdelle LeBron Jamesille kulunut kausi on startannut heikoiten yli viiteentoista vuoteen. Ainoastaan LeBronin tulokaskaudella Clevelandilla meni huonommin. Tuolloin he pelasivat viisi ensimmäistä ottelua voitoitta.

Cleveland muutti joukkuettaan kesän aikana merkittävästi. Iso heikkous joukkueella on nuorten huippupelaajien puute.

Isoin takaisku joukkueelle oli Kyrie Irviningin lähtö Boston Celticsiin. Vaihtokaupassa Cleveland sai Isaiah Thomasin, mutta hänen loukkaantumishuolensa pitävät hänet sivussa yli puolet kaudesta. Toinen uusi hankinta oli 35-vuotias Dwyane Wade, tosin vuoden 2006 finaalien arvokkain pelaaja on kaukana parhammista päivistään.

LeBron Jamesia pidetään tämän vuosisadan parhaimpana pelaajana. Useat koripalloilun asiantuntijat rankkaavat hänet jopa kaikkien aikojen koripalloilijaksi. Hän on voittanut kolme kertaa NBA-mestaruuden ja hänet valittu neljästi vuoden parhaimmaksi pelaajaksi. 32-vuotias on kiistatta edelleen joukkueensa ykköspelaaja.

Clevelandin suurin kilpakumppani Golden State Warriors on myös aloittanut kautensa mollivoittoisesti. He ovat maistaneet tappion karvasta kalkkia jo kolmesti tällä kaudella. Cleveland ja Golden State ovat pelanneet viimeiset kolme NBA-finaalisarjaa vastakkain.

Lue myös: Heitä vastaan Lauri Markkanen kilpailee NBA:n Vuoden tulokas-palkinnosta

Lue myös: Virtsaa aamupalaksi, mustekaloja jäälle - urheilumaailman kummallisimmat tavat listattiin

Lähde: thescore

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat