Kaksoiskansalaisena USA:n valinnut jalkapalloilija pettyi karusti - MM-kisat jäävät haaveeksi

13.10.2017 12:35 - Sami Ikonen - Luettu 241 kertaa

Aron Johannsson seuraa kesän MM-kisat kotikatsomosta.

Elämässä tulee eteen vaikeita päätöksiä. Kaksoiskansalaisuuden omaavat jalkapalloilijat voivat joutua vaikeaan tilanteeseen, kun pitäisi valita, mitä maatajoukkuetta haluaa edustaa. Useimmille päätös on helppo, sillä usein tunnesiteet toiseen maahan ovat vahvat.

Edellä mainuttu valintatilanne tuli eteen myös Yhdysvalloissa syntyneelle Aron Johannssonille. Pelaajalla on islantilaiset vanhemmat. Johannsson muutti perheensä kanssa Islantiin kolmen Alabamassa vietetyn vuoden jälkeen. 

Urheilullinen Johannsson sai jalkapallo-oppinsa Islannissa. Hän pelasi maan juniorimaajoukkueissa, mutta päätti edustaa aikuisissa Yhdysvaltoja. Valinta herätti valtavasti kohua, sillä Johannssonin yhteyttä Amerikkaan pidetään lähes mitättömänä. Maajoukkuedebyytin hän pelasi Bosnia-Hertsegovinaa vastaan vuonna 2013. Islantilaisille tilanteesta harmillisemman tekee se, että hänet oli useasti kutsuttu maajoukkuepeleihin, mutta hän oli aina tuolloin loukkaantunut.

Fifan sääntöjen mukaan pelaaja ei voi vaihtaa maajoukkuettaan ensimmäisen pelatun A-maaottelun jälkeen.

Suurin syy Johannssonin valintaan oli Yhdysvaltojen huomattavasti helpompi pääsy MM-kisoihin. Nyt pelaajan tilanne on varsin tragikoominen. Islanti selviytyi viime viikolla ensimmäistä kertaa historiassaan MM-kisoihin voittamalla oman karsintalohkonsa. Kaikkien yllätykseksi Yhdysvallat karsiutui ulos, kun Pohjois- ja Väli-Amerikan lohkon jatkopaikat veivät Meksiko, Panama, ja Costa Rica. Honduras oli lohkon neljäs ja kohtaa marraskuun jatkokarsinnassa Australian.

MM-kisakokemusta Johannssonilta löytyy 67-minuutin verran. Hän kuului Jürgen Klinsmannin luotsaamaan pelaajaryhmään Brasilian MM-kisoissa 2014. Hänet vaihdettiin kentälle turnauksen avausottelussa 23. minuutilla Ghanaa vastaan. 

Suomen maajoukkueessa pelaa useita pelaajia, jotka ovat syntyneet rajojen ulkopuolella. Näitä pelaajia ovat esim. Roman Eremenko, Perparim Hetemaj ja Lukas Hradecky.

Islanti pelaa kesällä historiansa ensimmäisissä MM-kisoissa.

Lue myös: Huuhkajien keskikenttämies ehdolla Vuoden pelaajaksi Yhdysvalloissa

Lue myös: Suomen urheiluhistorian synkkää hetkeä muisteltiin tällä viikolla

Lue myös: Venäläistä stadionia haluttiin laajentaa halvalla - kuvat lopputuloksesta leviävät netissä

Lähde: NBC

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat