Kuva: Fotolia

Eläintarhan työntekijät ampuivat susiemon - ihmiset raivostuivat silmittömästi

31.07.2017 13:15 - Katariina Auvinen

Viisi pientä pentua jäi sydäntä särkevällä tavalla orvoiksi.

Englantilaisessa eläintarhassa koettiin kauhun ja surun hetkiä, kun Ember-niminen susiemo nähtiin kuljeksimassa oman häkkinsä ulkopuolella. Eläintarhan työntekijät ampuivat emon, koska se oli vaaraksi vierailijoille. Työntekijöiden mukaan emo oli sellaisessa paikassa, että sitä ei voitu rauhoittaa. 

Tapaus on raivostuttanut ihmisiä niin paljon, että eläintarhan työntekijät ovat saaneet jopa tappouhkauksia. Ihmiset pohtivat, miten tällainen tapaus on edes mahdollinen. Monet ovat vedonneet siihen, että jos susia ei olisi alkujaankaan vangittu, ei niitä olisi tarvinnut ampua. 

 "Työntekijät olivat tarpeeksi lähellä ampuakseen suden, mutta eivät niin lähellä ampuakseen rauhoitusnuolta. Mitä ihmettä?"

"Olen pahoillani, mutta en ymmärrä, miksi työntekijät ampuivat emon. Ihmiset ovat niin paljon vaarallisempia kuin villieläimet." 

"Mikä järkyttävä virhe!"

Emolta jäi orvoiksi viisi pientä pentua, jotka ovat ensimmäiset Costwold Wildlife Parkissa 47 vuoteen syntyneet susipennut. Ember ja pentujen isä, Ash, tuotiin Ruotsista eläintarhaan noin yhdeksän kuukautta sitten. Ampumisen jälkeen pennut etsivät omaa emoaan. Kun emo ei palannut, pennut otti huomaansa niiden isä. Ash-isä on auttanut pentuja paljon ja nykyisin pennut syövät itsenäisesti. 

Lue myös: Jestas, mitä nakupeppuja! Eläintarhassa viuhahdetaan joka vuosi

Lähde: Huffington Post 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat