Kuva: Shutterstock

Tuntuuko työ vievän kaiken ajan? 3 ohjetta, joista on syytä pitää kiinni

10.02.2019 16:15 - Karoliina Kotala

Muutaman muistisäännön avulla työaika on mahdollista pitää sopivissa määrissä.

Työpäivät saattavat kuin huomaamatta hiljalleen venyä yhä pidemmiksi ja pian tuntuukin, ettei vapaa-aikaa juuri päivään jää. Elämässä olisi silti hyvä olla muutakin sisältöä kuin työ; tuoreen tutkimuksen mukaan runsaasti ylitöitä tekevät kärsivät muita todennäköisemmin stressistä, uupumuksesta ja tyytymättömyydestä työhönsä.

Alla kolme ohjetta, joiden avulla työ ei valtaa koko elämää:

Keksi vastapainoa

Ei ole järkeä lähteä ajoissa toimistolta, jos vapaa-aika kuluu päivystäessä puhelimen ääressä tai työsähköposteja lukiessa. Keksi siis itsellesi harrastuksia, jotka vievät sinut ja ajatukset pois työn ääreltä. Kyseessä ei tarvitse olla monimutkaista tekemistä; esimerkiksi musiikin kuuntelu, meditointi tai muunlainen rauhoittuminen riittävät.

Seuraa listaa

Tutkimuksen mukaan monen asian hoitaminen yhtä aikaa on kaikkea muuta kuin tehokasta. Itse asiassa henkilöt, jotka jakoivat keskittymisensä moneen asiaan vaihdellen olivat 40 prosenttia vähemmän tehokkaita. Listaa siis tehtäväsi paperille ja toteuta ne yksi kerrallaan.

Palkitse itsesi

Palkitseminen on hyvä tapa opettaa itsensä pois huonosta tavasta. Palkitse siis itsesi aina mukavalla tekemisellä, kun pääset lähtemään ajoissa pois työsi äärestä; mene salille, tapaa ystävää tai katso hyvä elokuva.

Lähde: Women’s Health Magazine

Lue myös: Vältä selkävaivat! – Näin rakennat toimivan työpisteen

Kilpailut

Uusimmat