Kuva: Shutterstock

Työnhakija huomio - kuusi kysymystä, jotka sinun tulisi esittää työhaastattelussa

08.08.2018 16:45 - Katariina Auvinen

Olemalla itse aktiivinen varmistat myös sen, että tiedät millaiseen työpaikkaan olet hakemassa.

Olet bongannut mielenkiintoisen työpaikkailmoituksen, lähettänyt hakemuksen ja jos vielä pääset haastatteluun saakka, olet todellakin voiton puolella.

Nykyisin työnhakijat miettivät entistä enemmän sitä, millaiseen työpaikkaan he ovat hakemassa. Jos haluat selvittää niin etenemismahdollisuuksiasi ja työpaikan ilmapiiriä, kannattaa takataskussa olla muutamat kysymykset myös työhaastattelijallesi. Daily Mail -julkaisu haastatteli työelämävalmentaja Michelle Gibbingsiä siitä, miten työnhakija voi haastaa mahdollisesti tulevia esimiehiään. 

Mitkä ominaisuudet ovat oleellisia, jos haluan menestyä ja edetä urallani teillä? 

Kysymällä ominaisuuksista saat selville paljon siitä, millaisia ihmisiä työpaikalla arvostetaan. Voit helposti myös peilata omia vahvuuksiasi työpaikalla arvostettuihin ominaisuuksiin, jonka jälkeen pystyt miettimään omia etenemismahdollisuuksiasi. 

Jos katsotaan työkenttääni, mikä kaipaa kentällä eniten muutosta? 

Tämä luo haastattelijalle kuvan, että he todellakin saavat sinulta uusia ideoita ja panostasi työhön sen sijaan, että miettisit vain sitä, mitä työ voi antaa sinulle. 

Saat myös selville, millaisiin asioihin työkentälläsi kaivataan muutosta ja miten oma kokemuksesi peilaa tähän asiaan. 

Mikä on isoin haaste, jonka kanssa työtiimini painii tällä hetkellä? 

Tämä kysymys menee hieman samaan kategoriaan kuin edellinen, mutta sitten ei kuitenkaan. Kysymys kannattaa kuitenkin esittää, koska vastauksesta saat paljon tietoa siitä, millainen kenttä sinua odottaisi työn saralla. 

- On parempi, että tiedät tasan tarkkaan mihin olet ryhtymässä. Joten älä kainostele tämän kysymyksen esittämistä, Gibbings neuvoo. 

Millaisia tuloksia työssäni seurataan? 

Riippuen siitä millä alalla työskentelet, eri aloilla seurataan erilaisia tuloksia. Tämä kannattaa selvittää heti työhaastattelussa, koska tiedät tarkkaan mihin sinun tulee kiinnittää huomiota ja panostaa. 

- Tämä voi toimia myös varoitusmerkkinä, jos olet ajatellut roolisi sisältävät aivan erilaisia asioita, Gibbings kertoo. 

Millä tavalla kuvailisit tiimini yhteishenkeä? 

Vietät työssäsi valtaosan päivästä, joten on vain positiivista, että työilmapiiri on hyvä. Vaikka haastattelijasi tuskin tulee kertomaan sinulle mitään negatiivista, saat kuitenkin jotain vihjettä ilmapiiristä ja tiimin vahvuuksista. 

Minkälaisia visioita sinulla on minun ja tiimini varalle? 

Tämä auttaa sinua selvitämään vielä tarkemmin sitä, millaisia ajatuksia johdolla on tiimisi varalle. 

Lue myös: Itsevarma asenne on erinomainen valttikortti työhaastattelussa - opi 11 kehonkielen niksiä

Lähde: Daily Mail 

Kilpailut

Uusimmat