Kuva: Shutterstock

Asia, joka kannattaa tarkistaa, jotta mökkitelevisio toimii jatkossa

24.06.2024 08:15 - Vilma Toikka

Pian vapaasti katsottavat tv-lähetykset lähetetään ainoastaan teräväpiirtolaadulla.

Tänä kesänä mökkeilijöiden kannattaa tarkastaa television ajantasaisuus, sillä vuonna 2025 televisiojakelu kokee muutoksen. Suomessa on käynnissä HD-siirtymä, joka tarkoittaa sitä, että perusmuotoiset eli SD-lähetykset päättyvät. HD-siirtymän myötä antenni-tv:n teräväpiirtotarjonta lisääntyy.

Perusmuotoiset lähetykset päättyvät ensin Ylellä keväällä 2025 ja ensi vuoden kesän aikana myös muilla Suomen tv-kanavilla. Vaikka muutosta saadaan vielä odotella, kannattaa oman television tilanne tarkistaa jo hyvissä ajoin.

Vastaanotin jo HD-kelpoinen, mikäli jo tällä hetkellä mökillä voi katsoa Ylen, MTV3:n ja Nelosen HD-lähetyksiä. Mikäli taas mökillä on käytössä UHF-antenni, joka on toiminut hyvin ja kattaa kanavat 21-28, ei antennia ole syytä vaihtaa. Jos HD-kanavat eivät näy, mutta antennijärjestelmä on ajantasalla, tulee tällöin todennäköisesti hankkia uusi HD-kykyinen televisio.  

- Saamme paljon yhteydenottoja mökkiläisiltä tv-näkyvyyteen liittyen. Yleisimmin kysymykset liittyvät parhaan vastaanottosuunnan selvittämiseen, antennin kunnostukseen tai sen hankintaan. Pientalojen ja kesämökkien antenniratkaisut eivät sinänsä poikkea toisistaan, vaikka usein vastaanotto-olosuhteet voivat olla mökillä haastavammat. Huomiota kannattaa kiinnittää antennin suuntaukseen, sijoitukseen ja tehokkuuteen, Digitan Broadcast-palveluista vastaava johtaja Tom Jungell kertoo.

- Korostamme aina, että antenniasioissa kannattaa luottaa ammattilaisen apuun, eikä turvallisuudesta tule missään tapauksessa tinkiä, Jungell summaa.

Lue myös: MobilePay sai uuden ominaisuuden: 'Käyttäjämme ovat toivoneet jo pitkään'

Lue myös: Uhreille positiivinen uutinen - tämä Helsingin kaupungin tietomurrosta tiedetään nyt

Lähde: Digita

Kilpailut

Uusimmat