70 euron älypuhelin yllättää ominaisuusksillaan

20.02.2017 08:30 - Teknavi / Pauli Reinikainen

C3-halpispuhelimessa on muun muassa neliydinprosessi, kaksi sim-korttipaikkaa ja viiden tuuman teräväpiirtonäyttö.

Ei tulisi heti mieleen, että alle 70 eurolla voi saada teknisesti kohtuullisen edistyneen älypuhelimen. Nykyaikana se on mahdollista, sillä netin kautta Kiinan halvat kännykät ovat päässeet myös Suomen markkinoille.

Kiina-puhelimia yhdistää useimmiten edullinen hinta ja monipuoliset ominaisuudet, jotka yltävät selvästi kalliimpien puhelinten tasolle.

Oukitel on monelle tuntematon kiinalaismerkki, mutta pieni tutustuminen mallistoon vakuuttaa ainakin ohuemmalla lompakolla varustettuja ostajia. Suomessa Oukitelia myy yksinoikeudella E-Ville -verkkokauppa.

Alle 70 euron hintainen Oukitel C3 on viiden tuuman teräväpiirtonäytöllä ja Android 6.0 -käyttöjärjestelmällä varustettu älypuhelin, jossa on neliydinprosessori. Kuoret on valmistettu polykarbonaatista, kuten aikanaan moni Nokian Lumia -malleista.

Hinta näkyy toki esimerkiksi siinä, ettei laite tue 4G-verkkoja. Siinä on kuitenkin kaksi sim-korttipaikkaa, eli puhelin sopii niille jotka haluavat pitää työ- ja vapaa-ajan asiat erillään.

Joissakin Kiina-puhelimissa ei ole tukea suomen kielelle. Sellainenkin löytyy Oukitelista. Valokuvaajan on tyytyminen viiden megapikselin takakameraan ja melko vaatimattomaan 0,3 megapikselin etukameraan.

Lue myös: Muistatko simpukkapuhelimet? Pian ne saattavat palata jättinäytön kanssa

Lue myös: Samsung haluaa estää tulevat puhelinräjähdykset - esitteli videon, jossa puhelin laitetaan koville

Lue myös: Pettymys: eivätkö uudet Nokia-puhelimet tulekaan Suomen markkinoille?

Yhteistyössä Teknavi

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat