Kuva: Fotolia

Tekniikkajätit tahtovat lopettaa punapäiden syrjimisen!

23.01.2017 16:45 - Senni Loikala

Niin monet ovat valittaneet punahiuksisen emojin puutteesta, että tekniikkajätit hakevat asiaan ratkaisua.

Monia punapäitä harmittaa, ettei heillä vielä ole omaa punahiuksista emojiaan. Hyvät uutiset ovat kuitenkin, että muutos epäkohtaan voi olla pian askelta lähempänä.

Emojipedia-sivuston blogissa kerrotaan, että punapää-emojin puutteesta tullaan keskustelemaan tekniikkajätti Applen isännöimässä kokouksessa tällä viikolla. Keskustelulla haetaan muutosta kaivatun emojin puuttumiseen.

Sivusto kertoo saaneensa viimeisten kolmen kuukauden aikana eniten valituksia juuri siitä, ettei valikoimissa ole punapäistä emojia.

Vielä ei ole varmuutta, millaisia punapää-emojeja valikoimiin olisi tulossa. Arvioiden mukaan saataville tulisi ainakin punapää-emojit sekä miehen että naisen hahmoissa. Emojipedian mukaan on mahdollista, että käyttäjät pystyisivät lisäämään punaiset hiukset jo olemassa oleviin kuvaikoneihin. Lisäksi on mahdollista, että käyttöön tulisivat punapäiset emojit, joiden ihonsävyt olisivat keskenään erilaisia.

Emojipedia tiedotti punapäitä takuulla ilahduttavasta uutisesta myös Instagramissa. Katso päivitys alta.

Jos päivitys ei näy, pääset katsomaan sen tästä.

Emojipedia tiedotti asiasta myös Twitterissä, minkä yhteydessä nähtiin myös erilaisia vaihtoehtoja, miltä punapää-emojit saattaisivat näyttää.

Jos päivitys ei näy, pääset katsomaan sen tästä.

Maailman väestöstä 1-2 prosentilla on punaiset hiukset. Lienee vain ajan kysymys, milloin he saavat emoji-valikoimaan oman hahmonsa. Good Housekeeping-sivuston mukaan tekniikkajätit ovat huomioineet eri ihmisryhmät ennenkin. Unicode Consortium lisäsi aiemmin valikoimiinsa esimerkiksi hijabiin pukeutuneen emojin, sukupuolineutraalin kuvaikonin sekä imettävän emojin.

Lue myös: Poliisi julkaisi nuorten salaiset tekstiviestikoodit - tiedätkö, mitä tarkoittavat LH6 ja 182?

Lue myös: Uudet emojit saapuivat - mukana paljon pyydetty "facepalm"

Lue myös: WhatsApp teki tärkeän päivityksen - iPhonen omistajat kiittävät

Lähde: Emojipedia-blogi ja Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat