Kuva: Shutterstock

Miehet ovat viehättyneet erikoisista asioista historian saatossa - lue yllättävä lista

21.11.2018 20:15 - Katariina Auvinen

Japanissa arvostettiin mustia hampaita, kun taas antiikin Roomassa pidettiin yhtenäisiä kulmakarvoja viehättävinä.

Kerroimme täällä siitä, millaisia yllättäviäkin asioita miehet pitävät naisissa viehättävinä. Jokaisella on toki omat mieltymyksensä, mutta tietyt kauneusihanteet ovat viehättäneet vastakkaista sukupuolta aikojen saatossa. The List -julkaisu kokosi yhteen ne piirteet, joita miehet ovat arvostaneet naisissa eri aikakausilla. 

Antiikin Roomassa ja Kreikassa suosittiin yhtenäisiä kulmakarvoja. 

Tunnetuin yhtenäisten kulmakarvojen eli unibrownien "äiti" on ollut meksikolainen taidemaalari Frida Kahlo, joka kuoli 1950-luvulla. Antiikin Kreikassa ja Rooman aikana miehet pitivät kuitenkin naisissa viehättävänä juuri yhtenäisiä ja tuuheita kulmakarvoja. 

Naiset jopa yrittivät liimata omia hiuksiaan kulmakarvojen väliin saadakseen yhtenäisen kulmakarvalinjan. 

Pronssikaudella naiset pitivät hiuksena lyhyinä

Antiikin Kreikan Spartassa pronssikaudella eli noin 700 ennen ajanlaskumme alkua, naiset pitivät hiuksensa lyhyinä, koska miehet viehättyivät lyhyistä kutreista. Naisten odotettiin leikkaavan hiuksena kokonaan pois, kun he menivät naimisiin kun taas miehillä oli tuolloin pitkät hiukset. 

Antiikin Irlannissa luotiin katse kynsiin 

Muinaisessa Irlannissa käsillä ja erityisesti kynsillä oli valtava merkitys naisen viehättävyyteen. Viehättävällä naisella oli pitkät ja hyvin hoidetut kynnet sekä kädet. Näin pystyttiin varmistamaan, että nainen on myös lähtöisin hyvästä perheestä. Ei ollut tavatonta, että vauraat miehet pitivät myös pitkiä kynsiä. 

Keskiajalla suosittiin korkeaa otsaa 

Keskiajalla korkea otsa teki naisesta erityisen viehättävän. Otsaa korostettiin muun muassa kampausten avulla, vetämällä hiukset kohtisuoraan ylöspäin, jotta otsa näyttäisi korkeammalta. Naiset jopa nyppivät hiuksiaan, jotta heidän otsansa näyttäisi korkeammalta hiusrajan vetäydyttyä. 

Jos nyppiminen ei auttanut, jotkut turvautuivat myös polttamaan hiuksiaan pois kemikaalien avulla. Monet poistivat myös kulmakarvansa kokonaan, jotta otsa korostuisi entistä enemmän. 

Mustat hampaat olivat kauneuden symboli Japanissa 

Mustat hampaat eivät todellakaan kuulosta viehättäviltä nykyaikana, mutta toisin oli noin 250 ennen ajanlaskumme alkua, niin sanotulla Kofun aikakaudella. Tuolloin mustia hampaita pidettiin naisilla erityisen viehättävinä. Naiset värjäyttivät hampaitaan mustiksi ja mädättivät niitä, jotta näyttäisivät kauniilta miesten silmissä. 

Renesanssin aikana suosittiin vaaleaa ihoa ja näkyviä verisuonia 

Renesanssin aikana vaaleaihoisuus oli todellinen kauneuden merkki. Sen lisäksi, että sitä pidettiin viehättävänä, se kertoi myös siitä, että nainen tulee hyvästä perheestä, koska hän ei ole ulkotöissä. Maidonvalkean ihon lisäksi arvostettiin sinisten verisuonien näkyvyyttä. Jotkut naiset kuitenkin asettivat itsensä jopa hengenvaaraan vaalean ihon toivossa. Monet harjoittivat suoneniskentää, jossa lasketaan verta pois. Tämä teki ihmisen kalpeaksi, mutta myös heikoksi. 

Ylhäisimmät naiset korostivat vaaleuttaan puuterin avulla, joka oli tehty lyijystä. He saivat kyllä vaalean ihon, mutta myrkyttivät itseään lyijyllä hitaasti. 

Kiinassa typistettiin naisten jalkoja 

Kiinassa pieniä jalkoja pidettiin arvossa jopa niin paljon, että monet naiset typistivät niitä kivuliaasti. Metodia kutsuttiin jalkojen sitomiseksi, jossa tyttöjen varpaat taivutettiin jalkapöydän alle ja sidottiin, jonka vuoksi ne kasvoivat vääristyneiksi. Sidotut jalat vaikeuttivat myös kävelemistä. 

Ihanne sai alkunsa jo ennen 1000-lukua, mutta se kiellettiin kokonaan vasta 1940-luvulla. 

Viiksekkäät naiset olivat arvossaan Iranissa 

Iranissa monet naiset piirsivät huultensa päälle hienoiset mustat viivat, jotka esittivät viiksiä. Miehet pitivät viiksekkäitä naisia erityisen ihastuttavina 1800-luvulla. 

Kilpailut

Uusimmat