Kuva: Shutterstock

Olisiko aika pitää taukoa deittailusta? 4 merkittävää hyötyä listattiin

03.07.2018 20:15 - Iiro Myllymäki

Kun deittiuupumus iskee, kannattaa ottaa aikaa omalle itselleen.

Niin hauskaa ja palkitsevaa kuin deittailu voi parhaimmillaan olla, sillä on myös ikävä kääntöpuolensa. Jos deittailussa kokee jatkuvasti pettymyksiä eikä saa omille tunteilleen vastakaikua, alkaa herkästi kokea todellista deittailu-uupumusta. Tässä tilanteessa ei kannata jatkaa treffailua hampaat irvessä, vaan ottaa aikaa itselleen. Elite Daily haastatteli parisuhdeasiantuntijaa ja terapeutti Dana Czachorowskia, joka kertoi neljä hyötyä, jotka deittailutauko todennäköisesti tuo tullessaan.

1. Voit keskittyä itseesi ja ei-romanttisiin suhteisiisi

Parisuhteen etsiminen on aikaa vievää puuhaa. Kun tämä aika vapautuu muuhun, se kannattaa omistaa muille elämän tärkeille suhteille, kuten perhe- ja ystäväsuhteille. Ei sovi tietenkään unohtaa suhdetta oman itsensä kanssa.

- Kun opit, kuka oikeasti olet, mitkä arvosi ovat ja mitä haluat ja tarvitset, itsearvostuksesi kohenee ja tämän myötä löydät helpommin kumppanin, joka vastaa tarpeitasi, Czachorowski sanoo.

2. Voit pohtia, mitä todella haluat kumppanilta

Deittisovellusten maailmassa päätöksiä saatetaan tehdä hyvinkin intuitiivisesti. Tinderissä swaippaillaan oikealle ja vasemmalle tajuamatta oikeastaan, mitä etsii. Deittailutauon aikana on hyvä keskittyä paitsi itseensä myös miettimään, millaisen kumppanin oikeasti haluaa. Kun tämä on selvillä, on taas askeleen lähempänä todellisen rakkauden löytymistä.

3. Haasta itseäsi

Kun deittailu ei pyöri koko ajan mielessä, energiaa jää enemmän kaikkeen muuhun. Tämän energian voi kohdistaa johonkin aivan uuteen harrastukseen tai johonkin hyödylliseen aktiviteettiin.

- Ala opetella jotain uutta, mene salille tai järjestä vaatekaappisi. Pidä kirjaa siitä, miltä sinusta tuntuu elää ilman, että joku romanttinen kumppani antaa sinulle rohkaisua, Czachorowski sanoo.

Toki deititön elämä on jo itsessään haaste etenkin sellaiselle, joka on tottunut kumppanin etsimiseen. Ei ole yksiselitteistä vastausta siihen, kuinka kauan deittitauon tulisi kestää. Czachorowski neuvoo, että jos tunnistaa olevansa sarjadeittailija, kannattaa taukoa pitää noin kuukauden ajan.

4. Itsevarmuutesi kohenee

Deittailumaailma voi olla julma paikka eikä kukaan kestä määräänsä enempää hylkäyksiä ja pettymyksiä. Tällainen helposti laskee omaa itsetuntoa, joten deittailutauko on juuri oikea aika ladata kadonnutta itsevarmuutta itseensä takaisin. Kun keskittyy asioihin, jotka tekevät oman itsen onnelliseksi, huomaa pian näkevänsä itsensä paljon entistä positiivisemmassa valossa. Tällä fiiliksellä on hyvä ponnistaa takaisin deittailun pariin.

Lue myös: Eikö seurustelukumppania tunnu löytyvän? 4 merkkiä paljastaa, että etsit rakkautta vääristä paikoista

Lue myös: Uusi deittikumppani? 8 kysymystä, jotka vahvistavat luottamustanne nopeasti

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat