Kuva: Shutterstock

Nykyaikainen deittailutrendi turhauttaa sinkkuja - oletko sinä joutunut "kiertäjän" uhriksi?

23.05.2018 20:15 - Senja Rapila

Somen aikakaudella deittailutrendit muuttuvat alati. Erityisesti yksi niistä harmittaa monia sinkkuja.

Olet käynyt muutamilla treffeillä mukavan tyypin kanssa ja olet ehkä nauttinut hänen seurastaan. Jonain päivänä deitti ei kuitenkaan enää vastaa viesteihisi ja tuntuu kadonneen elämästäsi. Silti huomaat, että hän katsoo jokaisen Snapchat- sekä Instagram-tarinasi ja seuraa tekemisiäsi visusti sosiaalisessa mediassa.

Se, että treffikumppani jättää vastaamatta viesteihin mutta silti seuraa sinua sosiaalisessa mediassa, voi tuntua todella raskaalta. Kyse ei kuitenkaan ole "ghostaamisesta", vaan sille on keksitty aivan uusi termi englannin kielellä: orbiting, jolla viitataan kiertoradalla kiertämiseen.

"Kiertoradalla" olevat henkilöt seuraavat siis hylkäämänsä kumppaniehdokkaan elämää sivusta, pohdiskellen omia päätöksiään. Olisiko hän sittenkin sopiva? He saattavat tykkäillä kuvista tai kommentoida myös niitä. He pitävät päättynyttä suhdetta yllä siksi, jos he tulevatkin vielä toisiin ajatuksiin.

Psykologi Ryan Howes kertoo, että "uudessa" deittailutrendissä kyse voi olla epäilyksestä ja syyllisyyden tunteesta. Harvoin ihmiset nimittäin tapaavat henkilön, joka olisi sataprosenttisesti täydellinen tai kaikin tavoin liian huono heille.

- Nautimme usein jostain henkilön piirteistä ja silti tunnemme, että toiset hänen piirteensä eivät sovi meille. Ero (tai ghostaaminen) tapahtuu juuri näiden ei-miellyttävien piirteiden vuoksi, mutta silti suhteen päättäneestä osapuolesta saattaa tuntua siltä, että hän on ehkä voinut tehdä arviointivirheen. Siksi hän haluaa seurata toisen elämää vielä jatkossakin sosiaalisen median välityksellä.

- Mielestäni tässä on juurikin kyse siitä, että kyseenalaistaa sen, tekikö oikean päätöksen päättäessään alkavan suhteen. Oliko se hyvä päätös vai kaduttaako se nyt?

Eli ehkä treffikumppani ei ole pitänyt ensiksi esimerkiksi liiasta kiltteydestäsi tai persoonallisesta huumorintajustasi, mutta silti jokin on jäänyt hampaankoloon.

Lähde: Huffington Post

Lue myös: Kyllästyttääkö sinkkuus? 10 hyvää puolta, jotka sinkkuelämä tuo mukanaan

Lue myös: Miten Tinder vaikuttaa seksielämään? Tutkimuksen tulokset yllättävät

Kilpailut

Uusimmat