Kuva: Fotolia

Lauseet, joita kenenkään ei kannata sanoa omalle kumppanilleen - oletko sortunut?

10.10.2017 12:15 - Reija Saarinen

Omaa kumppaniaan ei muun muassa kannata syyttää tuntemisesta.

On olemassa muutamia sellaisia lauseita, joita ei kannata omassa parisuhteessaan viljellä. Ne saattavat nimittäin pahimmassa tapauksessa myrkyttää suhteen ja saada aikaan sen, että keskusteluyhteys katoaa.

Mutta millaiset lauseet sitten kannattaa jättää lausumatta?

"Teet liian suuren numeron ihan tyhjästä."

Saattaa olla, että lausahduksessa on pieni järjen hiven, mutta silti tämä lause kannattaa jättää sanomatta. Olet nimittäin melko varmasti sortunut samaan itsekin ja etenkin väsyneenä sanoo helposti jotain sellaista mitä ei todellisuudessa edes tarkoita.

"Minulla ei ole aikaa tähän."

Omaa turhautuneisuuttaan ei kannata sysätä kumppanin niskaan. Sen sijaan, että töksäyttää kyseisen lauseen, kannattaa pyytää häntä odottamaan tovin ja kertoa samalla, että keskustellaan kyllä, pienen hetken kuluttua.

"Sinä aina teet näin."

Riidoissa ei koskaan kannata nostaa esille sitä, sinä aina -korttia. Se harvoin johtaa mihinkään hyvään aj tekee kommunikoinnista entistä haastavampaa. Sen sijaan kerro mitä kumppanisi teko saa sinut tuntemaan ja millaista muutosta toivoisit.

"En voi elää ilman sinua."

Teoriassa tämä lause kuulostaa supersuloiselta. Jos tilanne kuitenkin menee läheisriippuvuuden piikkiin, siinä ei ole enää mitään hyvää. Kannattaa aina pitää huoli siitä, että on myös oma itsensä, eikä vain elää elämäänsä toisen näkökulmasta.

"Kaikki hyvin. Anna olla jo."

Kesken riidan asiaa ei kannata yrittää lakaista maton alle. Vaikka siis tuntuisikin siltä, että koko tilanne on täysin turha, kannattaa puhua. Muutoin tilanne saattaa nousta esille jossain ihan muussa yhteydessä.

Lue myös: 5 sekunnin niksi, jolla lopetat riidan hetkessä

Lue myös: Sana, joka auttaa riidan sovittelussa - ota haltuun omassa suhteessasi

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat