Kuva: Fotolia

Miksi ihmiset muhinoivat julkisilla paikoilla? Miesten ja naisten syyt eroavat suuresti

27.09.2017 20:30 - Senja Rapila

Varsinkin miehet kokivat, että julkisilla paikoilla muhinointi parantaa heidän mainettaan.

Kun jotkut pariskunnat rakastavat osoittaa hellyyttä suudellen ja pusutellen julkisilla paikoilla, toiset eivät halua edes kävellä käsi kädessä muiden edessä. Tämän vuoksi julkisilla paikoilla pusuttelu herättääkin paljon keskustelua. Tutkijat ovat nyt ottaneet selvää siitä, miksi jotkut tykkäävät suukotella ja muhinoida julkisilla paikoilla.

The Journal of Sex Research -sivustolla julkaistussa tutkimuksessa ollaan tutkittu julkisella paikoilla hellittelytapoja. Tutkimukseen osallistui 155 naisopiskelijaa ja 194 miesopiskelijaa, jotka täyttivät netissä kyselyn, missä käsiteltiin hellyyden osoittamista julkisilla paikoilla.

Suurin osa kyselyyn osallistuneista ihmisistä eivät pitäneet julkisilla paikoilla muhinoinnista, mutta 32 prosenttia naisista ja 37 prosenttia miehistä kertoivat tehneensä sitä.

Egon nostattamista

Naisista 55 prosenttia kertoivat, että halusivat muhinoida julkisilla paikoilla tehdäkseen ulkopuoliset kateellisiksi. 34 prosenttia naisista kertoivat, että halusivat esitellä suhdettaan ja 30 prosenttia naisista muhinoivat julkisilla paikoilla parantaakseen imagoaan.

Miehet puolestaan tekivät sen useimmiten egonsa boostaamisen takia; 59 prosenttia miehistä kertoivat, että se oli suurin syy julkisilla paikoilla muhinoimiseen. Puolestaan 38 prosenttia miehistä kertoivat, että he vain tekivät sen koska voivat, kun taas 20 prosenttia halusivat esitellä suhdettaan.

Tutkijat myös huomasivat, että 57 prosenttia miehistä kokivat muhinoinnin julkisilla paikoilla vaikuttavan heidän maineeseensa pelkästään positiivisesti. 39 prosenttia naisista puolestaan kokivat, että julkisilla paikoilla muhinointi vaikutti muiden mielipiteisiin heistä negatiivisesti.

Lähde: Women's Health

Lue myös: Tavat, jotka ovat yhteisiä kaikille seksuaalisesti hyvinvoiville parisuhteille

Lue myös: Tarkkaile kehonkieltä - merkit, jotka kertovat siitä, että hän on todella kiinnostunut sinusta

Lue myös: Asiat, jotka onnellinen pariskunta tekee heti aamulla - pätevätkö suhteeseesi?

Kilpailut

Uusimmat