Kuva: Fotolia

Jalkojesi asennot paljastavat mitä todella ajattelet - 5 merkkiä, jotka kannattaa tunnistaa

08.09.2017 17:45 - Karoliina Kotala

Kehomme voi paljastaa olostamme paljonkin, mutta harva tietää, että jalkamme voivat viestiä ajatuksistamme yllättävän paljon.

Harva tulee ajatelleeksi jalkojaan, paitsi jos niissä kokee kipua. Muutoin jalat vain ovat osa kehoa. Mutta jalat paljastavat yllättävän paljon ajatuksistamme, sillä mitä kauempana kehon osa on aivoistamme, sitä vähemmän sitä tiedostamme.

Vaikka kuinka hymyilisimme, voi jalkojen asento kertoa jotain aivan muuta. Alla yleiset, tiedostamattomat jalkojen asennot ja mitä ne todella viestivät:

Leveässä haara-asennossa seisominen

Tukeva, leveä haara-asento kielii dominoinnista ja siitä, ettei sinulla ole aikomustakaan perääntyä. Etenkin miehellä kyseinen asento korostaa erityisesti lantion aluetta ja silloin halutaan korostaa maskuliinisuutta. Jos haluat osoittaa itsevarmuutta ja vahvuutta, seiso leveässä, vahvassa haara-asennossa.

Nilkat ristissä istuminen

Naisen kohdalla nilkat ristissä istuminen voi viestiä sivistyneisyyttä ja naisellisuutta. Kyseinen asento kielii kuitenkin myös epävarmuudesta ja hermostuneisuudesta, etenkin tilanteissa, jotka voivat olla jännittäviä, kuten vaikkapa työhaastattelu. Kyseinen asento antaa myös kuvan, että ajatuksesi ovat negatiiviset ja epävarmat. Jos vielä vedät nilkkasi ristissä tuolin alle koukkuun, antaa se kuvan, että olet muutoinkin vetäytyvä.

Istuen toinen nilkka toisen polven päällä

Kyseistä asentoa kannattaa käyttää harkitusti, sillä se viestii, että olet valmis riitaan ja kilpailuun. Jos pidät jalastasi kiinni käsilläsi, annat kuvan itsestäsi kovana ja itsepäisenä ihmisenä.

Jalat ristissä seisten

Jos nainen seisoo paino yhdellä jalalla, toinen jalka toisen yli nojaten, tarkoittaa se, ettei nainen aio väistyä ja asento osoittaakin auktoriteettia. Miehen kohdalla puolestaan asento viestii epävarmuutta intiimialueiden suuntaan, mies ei halua kiinnittää niihin huomiota.

Jalat suorassa ja yhdessä seisten

Kyseinen asento on melko neutraali. Kun lapsi seisoo kyseisessä asennossa, se viestii kuuntelemista ja keskittymistä. Kyseinen asento osoittaa myös usein kunnioitusta jutteluseuraa kohtaan.

Pohdi jalkojesi osoittamaa suuntaa

Jalkojen suunta voi kieliä paljon. Jos seisot esimerkiksi porukassa, katso mihin suuntiin ihmisten jalat osoittavat, sillä usein käännämme huomaamattamme jalkamme kohti niitä henkilöitä, joihin tunnemme vetoa ja joita pidämme kiinnostavimpina. Jos taas jalat osoittavat kohti lähintä uloskäyntiä, haluaa henkilö poistua keskustelusta.

Lue myös: Tiesitkö: 6 ihmistyyppiä, jotka kärsivät muita todennäköisemmin D-vitamiinivajeesta

Lue myös: Haluatko pyöreän pepun ilman kyykkäämistä? Katso liikkeet, joilla onnistut

Lähde: Life Hack

Kilpailut

Uusimmat