Kuva: Fotolia

Onko elämässäsi sosiopaatti? 10 merkkiä paljastaa

26.07.2017 16:15 - Iiro Myllymäki

Sosiopaatit manipuloivat ihmiset puolelleen kohteliaisuuksilla, mutta eivät osaa osoittaa empatiaa.

Sosiopaateilla on kyky taivutella ihmiset puolelleen, mutta todellisuudessa suhteet sosiopaattien kanssa ovat todella myrkyllisiä. Harvardin yliopiston psykologi Martha Stoutin mukaan yksi ihminen 25:stä on sosiopaatti, joten sinunkin elämässäsi saattaa lymytä sosiopaattinen ihminen. Saatat tietämättäsi jopa seurustella sellaisen kanssa.

Mistä sitten voi tunnistaa, että tapailee sosiopaattia? Insider-sivusto on kysynyt asiantuntijoilta asiaa ja on tämän perusteella koonnut hälyttäviä merkkejä yhteen.

1. Hän osaa hurmata kaikki

Sosiopaatit osaavat sanoa juuri oikeat asiat ihmisille, jotta he saavat nämä ihmiset pitämään heistä. He osaavat jakaa kohteliaisuuksia, jotka koukuttavat toisen osapuolen heihin. Tämä ominaisuus ei toki ole aina merkki sosiopaattisesta luonteesta, joten kannattaa tarkkailla myös muita merkkejä.

2. Hän ei välitä tunteistasi

Sosiopaatit eivät tunne empatiaa muita ihmisiä kohtaan, joten heitä eivät muiden tunteet kiinnosta. Jos joudut riitaan sosiopaatin kanssa, hänellä on hankaluuksia ymmärtää, mistä olet suuttunut. Häneltä on turha odotella anteeksipyyntöjä.

3. Hän ei usko itsekään omia sanojaan

Sosiopaatit ovat hyviä valehtelemaan, mutta jotkin heidän ilmeensä ja tekonsa saattavat paljastaa heidän todelliset ajatuksensa. Sinulle saattaa sosiopaattisen ihmisen kanssa tulla tunne, että he eivät itsekään usko sitä, mitä sanovat.

4. Hän valehtelee jatkuvasti

Kuten edellä todettiin, valehteleminen on sosiopaatille luontevaa. Yleensä he yrittävät valheillaan saada itsensä vaikuttamaan todellista paremmilta ja kyvykkäämmiltä ihmisiltä.

5. Et ole hänelle vihainen pitkään

Jos saat sosiopaatin kiinni valheesta ja suutut tästä, suuttumuksesi tuskin on pitkäaikaista. Sosiopaatti tietää, mistä naruista vetää, jotta hän saa sinut lepyteltyä.

6. Hänellä ei ole paljon syviä ihmissuhteita

Sosiopaatit ovat erittäin sosiaalisia seuranpitäjiä, mutta moniin syvällisiin ihmissuhteisiin heillä ei useinkaan rahkeet riitä. Tämä johtuu heidän itsekeskeisestä luonteestaan ja taipumuksestaan satuttaa muita.

(kuva: Fotolia)

7. Et voi luottaa häneen

Itsekeskeisestä luonteesta johtuen sosiopaatit ovat taipuvaisia unohtamaan muiden kanssa sopimiaan asioita. Heihin saa usein pettyä, mutta kuten edelläkin todettiin, anteeksipyyntöä on turha odottaa.

8. Hän ei kykene pitämään työpaikkaa pitkään

Sosiopaateilla on hankaluuksia pysyä pitkään samassa työpaikassa juuri heidän vastuuntunnottomuutensa ja epäluotettavuutensa takia. Huonosta työmenestyksestään he syyttävät kaikkia muita paitsi itseään.

9. Hän käyttää sinua taloudellisesti hyväkseen

Sosiopaatilla on käsitys, että hän on oikeutettu kaikkeen sinun omaasi. Tämä pätee muun muassa rahaan. Sosiopaatille ei ole ongelma pistää sinua maksamaan hänen puolestaan.

10. Hän on kostonhimoinen

Jos sosiopaatti kokee, että olet jollain tavalla pettänyt hänen luottamuksensa tai nöyryyttänyt häntä, hän ei jätä asiaa sikseen. Hän saattaa hautoa kostoa pitkään eikä luovu kostonhalustaan ennen kuin hän kokee, että ”olette tasoissa”.

Lue myös: Psykopaatti on kylmän laskelmoiva, sosiopaatti taitava manipuloimaan: Lue varoitusmerkit käytöksessä

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat