Kuva: Fotolia

Huonoja uutisia toisena syntyneille sisaruksille - häiriköivät ja tekevät rikoksia muita enemmän

16.07.2017 19:15 - Iiro Myllymäki - Luettu 2 091 kertaa

Uudesta tutkimuksesta käy ilmi, että toisena syntyneet sisarukset joutuvat muita todennäköisemmin ongelmiin lain tai koulun kanssa.

Olemme aiemmin kirjoittaneet tutkimuksista, joiden mukaan nuoremmat sisarukset ovat todennäköisemmin vähemmän älykkäitä ja lyhyempiä kuin heidän vanhemmat sisaruksensa. Nyt tähän joukkoon voi lisätä myös todennäköisyyden aiheuttaa häiriöitä ja jopa tehdä rikoksia elämänsä aikana.

Uusi Yhdysvalloissa ja Tanskassa toteutettu tutkimus kertoo, että toisena perheeseen syntyneet sisarukset päätyvät muita sisaruksia todennäköisemmin kapinoimaan ja häiriköimään. Tämä voi johtua osin siitä, keitä roolimalleja sisaruksilla on elämässään.

- Ensimmäisenä syntyneellä on aikuisroolimallit. Toisena syntyneellä lapsella on roolimallina usein hieman epäjärkeviä kaksivuotiaita, eli heidän vanhempi sisaruksensa, sanoo tutkija Joseph Doyle Lad Bible -sivuston mukaan.

Käytösmalleihin vaikuttaa myös se, että toisena syntyneen lapsen täytyy kilpailla vanhempien huomiosta aivan toisella tavalla kuin ensimmäisenä syntyneen.

Tutkimuksessa tutkittiin tuhansia kahden tai useamman veljeksen sisältäviä perheitä sekä Yhdysvaltain Floridassa että Tanskassa. Tulokset olivat hyvin samansuuntaisia molemmissa maissa. Selvisi, että toisena perheisiin syntyneet pojat joutuvat muita 20-40 prosenttia todennäköisemmin ongelmiin koulussa tai lain kanssa.

Lue myös: Syntymäjärjestys sen määrittää: Nuorin sisarus on hauskin, vanhin menestynein!

Lähteet: Lad Bible, tutkimusraportti

Arvostele artikkeli

Kuuntele Radio Novaa puhelimellasi

RadioPlay tarjoaa mielenkiintoisia sisältöjä kuunneltavaksi silloin kuin sinä haluat.

Lataa puhelimeesi RadioPlay -sovellus!

Lataa App Storesta Lataa Sovellus Google Play:stä

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat