Kuva: Fotolia

Mitä hankkia huomenlahjaksi? - 10 vinkkiä

04.05.2017 10:15 - Katja Nygård

Huomenlahja on kaunis ele ja vanha perinne, vaikka enää nykyaikana se ei olekaan mikään välttämättömyys. Lahja annetaan yleensä osoituksena siitä kiitollisuudesta, että puolisot haluavat jakaa elämänsä juuri toistensa kanssa.

Naiselle

Timantit

Tuskin löytyy naista, joka ei ilahtuisi vihkisormukseen sopivista timanttikorvakoruista. Lahja on tyylikäs ja ajaton muistutus suuresta päivästä ja yhteisestä elämästä. Korut voivat päätyä joko päivittäiseen arkikäyttöön tai harvinaisempiin juhlatilanteisiin.

Ruusut

Jos mies ei keksi mitään muuta tapaa osoittaa rakkauttaan, kukkalähetys suoraan ovelle tilattuna on varmasti naisen kuin naisen mielestä parempi vaihtoehto kuin ei lahjaa ollenkaan. Iso kimppu tulipunaisia ruusuja tuskin jättää yhtäkään naista kylmäksi.

(kuva: Fotolia)

Amuletit

Yksinkertaisen kaula- tai rannekorun ansiosta tulevien hääpäivien lahjapaniikit voi pyyhkäistä pois mielestään. Huomenlahjaksi annettuun koruun on tulevina vuosina helppo ostaa uusi amuletti jokaista yhdessä vietettyä aviovuotta kohden.

Miehelle

Avioliitto-opas tai parisuhdekurssi

Jos miehesi ei ole tosikko, humoristisesti kirjoitettu avioliitto-opas saattaa kirvoittaa teille molemmille hyvät naurut. Syvällisemmille pohdiskelijoille ja suhteen kehittämisestä kiinnostuneille asiallisempaan tyyliin kirjoitettu opus tai parisuhdekurssi voi puolestaan virittää hedelmällisiä keskusteluita yhteisistä toiveista ja odotuksista.

Uusi perheenjäsen

Jos olette yrittäneet saada aikaan perheenlisäystä jo ennen häitä, mikä olisikaan ikimuistoisempi lahja miehelle kuin kauniiseen pakettiin käärityt vauvantossut tai muu merkki osoituksena siitä, että pian ette olekaan enää kahden.

(kuva: Fotolia)

Molemmille

Häämatka

Matkaopas yhteiseen häämatkakohteeseen on varmasti mieluisa ja hyödyllinen lahja molemmille. Sen avulla on mukava yhdessä suunnitella ohjelmaa ja nähtävää tulevalle matkalle. Jos haluaa tehdä lahjasta vielä yllätyksellisemmän, voi toinen parista valita ja varata matkan ja yllättää toisen häiden jälkeisenä aamuna paljastamalla kirjan muodossa tulevan häämatkakohteen.

Tatuointi

Jos tunnet kumppanisi hyvin ja tiedät hänen mieltymyksensä pysyviin yllätyksiin, varaa hänelle aika tai osta lahjakortti tatuointiin. Voit myös suunnitella teille yhteisen kuvan, jonka molemmat ikuistavat itseensä rakkauden merkiksi. Toisen nimi kannattaa kuitenkin kaiken varalta jättää tallettamatta iholleen.

Elämys

Mikä olisikaan parempi alku yhteiselle taipaleelle kuin hankkia ainutkertainen ja ikimuistoinen kokemus yhdessä. Ellei puolisosi kärsi korkeanpaikankammosta, hypätkää vaikkapa laskuvarjohypyn muodossa uuteen elämäntilanteeseenne yläilmoista käsin.

Rakkausruno, -kirje tai -laulu

Jos kynä lentää ja runosuoni kukkii, kirjoita rakkaallesi uniikki runo tai kirje tai sepitä laulu, joka sisältää ajatuksia yhteisestä tulevaisuudestanne. Älä kopioi toisten kirjoituksia tai kappaleita, vaan kirjoita itse suoraan sydämestäsi.

Valokuva teistä

Teistä kahdesta otetun kuvan, jonka kuvaushetken ja tunnelman molemmat hyvin muistavat, voi ripustaa joko yhteisen kodin seinälle. Lahjan saaja voi myös kätkeä kuvan työpöytänsä laatikkoon tai auton hansikaslokeroon, josta ikävän yllättäessä voi kaivaa sen esiin.

Tästä on kyse:

Huomenlahjan perinne juontaa juurensa kauas historiaan, jolloin avioliitto ei automaattisesti ollut tae siitä, että kuoleman sattuessa vaimo perisi miehensä omaisuuden. Siksi mies antoi vaimolleen lahjan, joka usein oli torppa, pala maata tai kaistale metsää. Siten vaimo tunsi sekä oman että jälkikasvunsa talouden turvatuksi siinä tapauksessa, jos miehelle sattuisi jotain. Huomenlahja oli myös miehen tapa kiittää morsianta tämän neitsyydestä. Nimitys huomenlahja tuleekin siitä, että se annettiin morsiamelle aina hääyön jälkeisenä aamuna.

Lähteet: Häät ja juhlat, Naimisiin.info

Lue myös: 2 X häät eri budjetilla

Lue myös: Tällaisilla sormuksilla julkkisnaisia on kosittu

Lue myös: 4 syytä palkata hääsuunnittelija

Kilpailut

Uusimmat