Kuva: Fotolia

Älä kajoa kumppanisi puhelimeen! Viisi painavaa syytä

03.04.2017 20:15 - Erica Alaluusua

Jos kumppanin tekemiset epäilyttävät, kannattaa ennemmin avata suunsa näppäinlukon sijaan.

Välillä puolison käytös voi epäilyttää ja olla yksi valtava murheenkryyni. Moni voi potea palavaa mielihalua kaapata toisen puhelimen luettavakseen, tai ehkä vain vilkaista ohimennen viestiosiota. Tämä ei kuitenkaan ole suotavaa, vaikka houkutus olisikin suuri. Listasimme syyt, joiden vuoksi toisen puhelimeen ei tulisi kajota. 

1. Petät luottamuksen

Puhelin on henkilökohtaista omaisuutta, eikä kukaan pidä urkkijoista. Vaikka suuri osa ei välttämättä edes välitä, jos näet heille osoitettuja viestejä, ei onneaan kannata kokeilla. On erittäin loukkaavaa huomata, että toinen epäilee sinua syyttä. 

2. Saatat löytää jotain

Toki puhelimesta voi löytyä pitäviä todisteita esimerkiksi pettämisestä. Sitä todennäköisempää voi kuitenkin olla, että pilaat vahingossa jonkin iloisen yllätyksen, jota kumppanisi on sinulta pimittänyt. Lisäksi arkaluontoiset keskustelut, joissa käsitellään esimerkiksi kumppanin ystävien hyvinvointia, eivät välttämättä kuulu sinun informaatiopiiriisi. 

3. Et löydäkään mitään

Tässä tapauksessa olet pettänyt kumppanisi luottamuksen voittamatta oikeastaan mitään. Tätä voi seurata huono omatunto ja katumus, kun mietit, että jouduit juuri ojasta allikkoon.

4. Joudut näyttämään myös itse viestisi

Jos sinulla on oikeus urkkia, on oletettavasti myös kumppanillasi. Tämä käsittää esimerkiksi jokaisen keskustelun, jossa olet kertonut arkaluontoista informaatiota ystävillesi, ja kaikkea et välttämättä halua paljastaa. Olisi nimittäin ehkä parempi, jos kumppanisi ei tiedä, kuinka monta viehättävää henkilöä tapasit päiväsi aikana. 

5. Se on laitonta

Suomessa pätee kirjesalaisuus, jonka rikkominen on rikos. Kirjesalaisuus kattaa myös tekstiviestit ja keskustelut verkossa, joten toisen sosiaaliseen mediaan ei koskaan tulisi murtautua. Myös puheluiden ja ääniviestien kuuntelu on tämän valossa laitonta.

Mikäli houkutus kasvaa liian suureksi, istu kumppanisi kanssa pöydän ääreen ja kerro tuntemuksistasi. Jos luottamuspulasi ei ala parantua, voi olla aika etsiä rakkautta vihreämmältä nurmelta.

Lue myös: Ansaitseeko hän luottamuksesi? Merkit, joista tiedät

Kilpailut

Uusimmat