Kuva: Fotolia

Isälleni: "En ole koskaan pitänyt sinua isänäni"

06.10.2016 20:15 - Rea Tallgren

Avoin kirje -sarjassa ihmiset kirjoittavat avoimesti ja rohkeasti asioista, jotka ovat jääneet sanomatta tai kuulematta.

"Isälleni,

Olin hyvin pieni silloin kun sinä ja äiti erositte. En muista siitä juuri mitään. Äidiltä olen kuullut, että roikuin jaloissasi ja itkin, enkä olisi halunnut päästää irti.

Myöhemmin näimme silloin tällöin ollessani hieman vanhempi, mutta en muista siltikään yhteisistä ajoistamme paljoakaan. Toisinaan meidän välimme hajosivat ja toisinaan ne olivat ihan hyvät.

Ikinä ne ei ole siltikään olleet niin läheiset, että olisin sinulle voinut kunnolla asioistani kertoa. Et tiedä todellisuudessa elämästäni mitään, et tiedä kuinka rankkaa minulla on ollut. Olen joutunut lopettamaan kouluja ja minulla on todettu vakava masennus.

Tukesi olisi voinut auttaa, mutta sinulla on ollut ilmeisesti parempaa tekemistä - alkoholi. Saatan kuulostaa julmalta, mutta en pidä sinua isänäni. En ole oikeastaan koskaan pitänytkään. Olen kateellinen muille kenellä on oikeasti isä. Sinä et ole isä minulle, olet vain joku tuntematon hahmo hukuttamassa huonoa oloaan viinaan.

Muistan kyllä, kun katkasin välit sinuun. Olen vain niin katkera sinulle ja tulen luultavasti aina olemaan.

Olet aina ollut huono pitämään yhteyttä, humaltuneena soittelit minulle useasti, kutsuit minua prinsessaksesi, ja sanoit rakastavasi. Tiedän silti, että veljeni olisivat tarvinneet isähahmoa enemmän. Ja tiedän myös että sinullakin on rankkaa, mutta niin on myös minullakin, rankempaa kuin uskoisitkaan. 

Terveisin,

Pikku prinsessasi"

Lue aikaisemmat Avoin kirje -sarjan kirjoitukset tästä

Lähetä meille avoin kirjeesi osoitteeseen rea.haverinen@bauermedia.fi. Voicen toimitus pidättää oikeuden muokata kirjeitä ja päättää itse niiden julkaisusta. Julkaistut kirjeet julkaistaan aina nimettöminä.

Kilpailut

Uusimmat