Kuva: Fotolia

Paljon kirjoja lukevat ovat hyviä rakastajia - 10 syytä

19.09.2016 17:15 - Iiro Myllymäki

Kirjojen ystävät ovat avoimia uusille asioille ja he osaavat elää hetkessä.

Tutkimuksissakin on todistettu, että paljon kirjoja lukevilla ihmisillä on ominaisuuksia, jotka tekevät heistä hyviä kumppaneita. Vuosien 2006 ja 2009 tutkimuksissa kanadalaisen Yorkin yliopiston psykologi Raymond Mar ja Toronton yliopiston kognitiivisen psykologian professori Keith Oakley saivat selville, että lukemisesta nauttivat ovat muita empaattisempia.

Samansuuntaisia tuloksia saatiin myös toisessa tutkimuksessa vuonna 2006. Tämän tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka lukevat paljon fiktiota ovat sosiaalisesti muita lahjakkaampia. Lifehack-sivusto on listannut kymmenen syytä, miksi lukutoukat ovat hyviä rakastajia.

1. He osaavat lukea omia tunteitaan ja muiden tunteita

Kirjoja lukemalla pääsee tutustumaan moniin erilaisiin ihmiselämän tilanteisiin ja niihin liittyviin tunteisiin. Lukuintoilijat ymmärtävät tunteiden monimutkaisuuden ja tunteiden merkityksen.

2. He ovat avoimia uusille asioille

Lukemista rakastavat ovat yleensä kiinnostuneita muista kulttuureista ja ihmisten erilaisista tavoista. He ovat halukkaita oppimaan uutta, mikä on hyvä asia parisuhteessa. Kun kumppani on avoin uusille kokemuksille, suhteessa säilyy kipinä ja yllätyksellisyys.

3. He ymmärtävät kumppaninsa tarpeita

Paljon lukevat imevät kirjoista ymmärrystä toisia ihmisiä kohtaan. He osaavat lukea paitsi muiden tunteita, myös heidän tarpeitaan. Kaikesta tästä on luonnollisesti hyötyä myös seksissä.

4. He ovat taitavia kielenkäyttäjiä

Kirjoja lukemalla myös oma kielenkäyttö kehittyy. Tämä voi näkyä esimerkiksi rakkauskirjeiden tai -runojen kirjoittamisena, tai vaikka vain kauniina sanoina osana arkista elämää.

5. He osaavat elää hetkessä

Kirjojen lukeminen vaatii hetkeen keskittymistä ja ylimääräisten ajatusten poisjättämistä. Hetkessä eläminen näkyy siinä, että osaa huomioida tilannetta useilla aisteilla.

6. He ovat viisaita

Kirjoista tarttuu lukijoille ymmärrystä maailmasta ja myös taitoa itsensä tarkkailemiseen. Kirjoista saatu monimuotoinen viisaus tekee ihmisestä houkuttelevan kumppanin.

7. He ovat hyviä tunnelmanluojia

Kirjoissa on kyse paitsi tapahtumista, myös niiden välittämistä tunnelmista. Kirjoja paljon lukevat osaavat luoda rakastavan ja tunteellisen tunnelman, mikä muuttaa pelkän seksin sensuelliksi rakasteluksi.

8. He osaavat tukea muita

Kirjoista opittujen tunnetaitojen myötä lukijat osaavat olla muita tukevia ja vähemmän tuomitsevia.

9. He eivät ole materialistisia

Kirjaihmiset arvostavat taidetta ja ei-materiaalisia arvoja. Taiteen kuluttaminen on tehnyt heistä muita syvällisempiä ihmisiä, joille raha ja asioiden omistaminen ei ole kaikki kaikessa.

10. He tuntevat itsensä

Kun ihminen tietää, mitä haluaa ja tarvitsee, se helpottaa tämän ihmisen kumppania tarjoamaan näitä asioita. Itsetuntemus näkyy myös siinä, että ihminen tietää, mitä hän haluaa seksuaalisesti.

Lue myös: Oletko innokas lukija? Hyviä uutisia sinulle

Lähde: Lifehack

Kilpailut

Uusimmat