Kuva: Fotolia

Hyvästi, kiusalliset hiljaisuudet! Helpot vinkit keskustelun synnyttämiseen

04.07.2016 19:45 - Iiro Myllymäki

Keskustelu uuden ihmisen kanssa sujuu luontevasti, kunhan pitää muutaman asian mielessä.

Keskusteleminen suhteellisen tuntemattomien ihmisten kanssa on taitolaji. Kaikki meistä haluavat välttää kiusallisia hiljaisuuksia hinnalla millä hyvänsä, mutta monesti keskustelunavaukset saattavat tuntua väkinäisiltä ja kömpelöiltä. Olit sitten treffeillä tai tutustumassa juhlissa uusiin ihmisiin, seuraavat Lifehack-sivuston listaamat neuvot ovat kullanarvoisia:


1. Havainnointi
Keskustelukumppanistasi voi varmasti tehdä positiivisia huomioita, jotka voi kääntää keskustelunaiheeksi. Jos pidät hänen vaatteistaan, voit kysyä, mistä hän on ne ostanut. Jos pidät hänen kampauksestaan, voit pyytää häneltä vinkkejä omia hiuksiasi varten. Jos hänellä on uusi puhelin, voit kysyä häneltä tähän liittyviä käyttökokemuksia. Yleisesti ottaen havainnot kannattaa kääntää kysymysmuotoon, jotta keskustelu viriää luontevimmin.


2. Keskity vastapuoleen, älä itseesi
Keskustelun nyrkkisääntönä voi pitää, että kahden kolmasosan keskustelusta tulee liittyä keskustelukumppaniisi ja yhden kolmasosan sinuun itseesi. Tällöin et anna itsestäsi itsekeskeistä vaikutelmaa, vaan vaikutat olevasi aidosti kiinnostunut vastapuolen asioista. Päämääränä ensimmäisessä keskustelussa ei tule olla vaikutuksen tekeminen vastapuoleen, vaan kannattaa päinvastoin antaa hänelle mahdollisuus tehdä sinuun vaikutus.


3. Kehuminen
Ennen kehumista kannattaa lukea keskustelukumppanista, onko hän ekstrovertti vai introvertti. Ekstrovertit nauttivat kehuista, mutta introverttien kanssa täytyy olla tarkempi, jotta kehu varmasti kuulostaa aidolta. Kehumisessa kannattaa pysyä suhteellisen turvallisella alueella, kuten saavutusten ja vaatetuksen kehumisessa.


4. Etsi eroavaisuuksia, älä samankaltaisuuksia
Monesti etsimme toisista samankaltaisuuksia itseemme nähden, jolloin eroavaisuudet jäävät vähälle huomiolle. Eroavaisuuksien huomioiminen voi kuitenkin syventää keskustelua ja auttaa ymmärtämään toista paremmin. Eroja ei kannata pelätä, vaan suhtautua niihin hyväntahtoisella uteliaisuudella.


5. Ota kaikki irti keskustelunaiheista
Kun olet löytänyt hyvän keskustelunaiheen, älä päästä sitä karkaamaan liian aikaisin. Jos esimerkiksi keskustelukumppanisi on kertonut suosikkiravintolansa sijaintipaikan, voit jatkaa kysymällä, asuuko hän siellä päin kaupunkia. Jos hän asuu, voit kysyä, miten kauan hän on siellä asunut ja miten hän on siellä viihtynyt. Voit myös kysyä, mitä muuta näkemisen arvoista alueella on tämän lempiravintolan lisäksi. Näin keskustelu rullaa luontevasti eteenpäin.

Lue myös: Ensitreffit tai tärkeä työhaastattelu tulossa? Vinkit, joiden avulla jäät ihmisten mieleen

Lähde: Lifehack

Kilpailut

Uusimmat