Kuva: Mikko Räsänen

Marko Hietala kertoo, millaista oli esiintyä Tarja Turusen kanssa - varsinkin fanien reaktiot koskettivat

19.11.2023 18:15 - Lauri Kujanpää

Hietala nähdään nyt Suomen keikkalavoilla Raskasta Joulua -kokoonpanossa.

Muusikko Marko Hietala, 57, on yksi Raskasta joulua -kiertueen laulajista. Kiertue alkoi perjantaina 17. marraskuuta Laukaalta ja päättyy 14. joulukuuta Mikkeliin.

Hietala on ollut konseptissa mukana vuodesta 2004 alkaen, milloin ensimmäinen levykin julkaistiin. Kun häntä pyydettiin mukaan, oli vastaus heti myönteinen. 

- Aluksi se kuulosti järjettömältä ja se sopi minun huumorintajuuni. Siihen oli mahtavaa lähteä mukaan hieman kieli poskessa, mutta samalla musikaalisella vakavuudella. Se vetosi heti, Hietala sanoo Voice.fi:n haastattelussa. 

Hietala versioi alussa Varpunen jouluaamuna -kappaleen, josta tuli todella suosittu. Mikä muu joululaulu osuu lähelle Hietalan sydäntä? 

- Kyllä se Sylvian joululaulu on, joka sopii tällaiseen tietynlaiseen maailmaa kiertäneen miehen elämään. Välillä täytyy myös pakoilla tätä kaamosta tuonne etelään.

Kiertueen jälkeen Raskasta joulua -poppoo rauhoittuu joulun viettoon muiden suomalaisten tavoin. Hietala kertoo, että viettää itse jouluaaton Brasiliassa, josta hänen puolisonsa on kotoisin.

- Siellä jouluun kuuluu vielä semmoinen suurempi sukukokoontuminen. Siellä on tietenkin paljon ihmisiä, joita en tunne, mutta se on mielenkiintoista. Ehkäpä ensi joulu sitten Suomessa.

Nightwishin jälkeen rauhallisempaa muusikon elämää ja duetto Tarja Turusen kanssa

Hietala jätti Nightwish-yhtyeen vuonna 2021 erinäisiin syihin vedoten. Muusikko on tämän jälkeen keskittynyt rauhallisempaan elämään, mutta on tehnyt keikkoja muun muassa sekä sooloyhtyeellään että Anneke Van Giersbergin kanssa.

Hietala on myös tehnyt yhteiskeikkoja Tarja Turusen kanssa. Viime kesänä fanit saivat huiman yllätyksen, kun Turunen ja Hietala esittivät yhdessä muutamaan otteeseen Phantom Of The Opera -kappaleen. Kyseisen kappale on kaksikolle tuttu Nightwish-ajoilta. 

- Esitimme sen ensimmäiseksi Sveitsissä ja edellisestä kerrasta oli kulunut aikaa se 18 vuotta. Isoin juttu oli se, että näki, kuinka ihmiset reagoivat. Sitä teki ihmiset todella iloisiksi ja tuntui, että on saanut aikaan jotain hyvää. 

- Tietenki se oli henkilökohtaisestikin herkkää, kun olemme tunteneet niin kauan. Nuorena poikana sitä saattaa miettiä, että tavoittelee rahaa ja kunniaa, mutta nykyään sen on niin, että kiksit tulee siitä yleisöstä, joka voi hetkeksi unohtaa maailman ja tuntea iloa. Tuo esitys iski siihen rakoon.

Fanit ovat pohtineet kovasti, aikovatko Turunen ja Hietala julkaista yhdessä musiikkia tulevaisuudessa. Miten on, Marko Hietala? 

- Kyllähän me olemme asiasta puhuneet, mutta en voi sanoa, onko meillä mitään julkaistavaa.

- Oli siinä idea, jota pyöräytyimme, että ehkä jossain välissä, Hietala vastaa salaperäisesti. 

Voit kuunnella koko haastattelun suoraan alta tai Podplaysta. Haastattelussa Hietala puhuu tarkemmin Raskasta Joulua -kiertueesta, Tarotista, Tarja Turusesta sekä mielenterveydestään. 

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä, Podplay ja Radio City ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Podcast: Marko Hietala avoimena mielenterveysongelmistaan - "Pohjakosketus oli vahva"

Lue myös: Marko Hietala esitti Nightwish-kappaleen - videoita julki

Lue myös: Marko Hietala ei usko palaavansa enää Nightwishiin - kertoo syitä tuoreessa haastattelussa

Kilpailut

Uusimmat