Kuva: Handout

Nightwishilta yllätyspäätös - uuden albumin tiimoilta ei tehdä keikkoja

06.04.2023 14:20 - Lauri Kujanpää

Uusi albumi julkaistaan vuonna 2024.

Nightwish ilmoittaa, että se keskittyy kesäkuun jälkeen uuden albumin tekemiseen. Samalla yhtye kertoo, että tulevan albumin tiimoilta ei tehdä keikkoja. 

"Koska 'Human :ll: Nature' -maailmankiertue lähestyy loppuaan, on aika avata lähitulevaisuuden suunnitelmiamme.  Kesäkuun 2023 keikkojen jälkeen tulemme ripustamaan live-konserttien osalta kannuksemme naulakkoon määrittelemättömäksi ajaksi, emmekä tule tekemään keikkoja seuraavaan albumiin liittyen."

Yhtye ei avaa syitä päätökseen tarkemmin, mutta korostaa, että ystävyys bändinjäsenten kesken on edelleen vahva. 

"Syyt tähän päätökseen ovat henkilökohtaisia, ja olemme kaikki yhtä mieltä siitä, että niiden tiedostaminen on elintärkeää bändin hyvinvoinnin ja tulevaisuuden kannalta. Olemme edelleen toistemme parhaita ystäviä, eikä Floorin raskaudella tai bändin jäsenten omilla projekteilla ei ole mitään tekemistä tämän ratkaisun kanssa."

Uusi levy julkaistaan ensi vuonna ja samalla tulee useampi musiikkivideo. Tiedotteen ovat allekirjoittaneet kaikki yhtyeen nykyiset jäsenet.

"12 uutta kappaletta sisältävä albumi näkee päivänvalonsa vuonna 2024, samoin kuin kolme uutta musiikkivideota! Bändi aloittaa levyn työstämisen Kiteellä heinäkuussa. Pysykää kuulolla, päivityksiä ja tunnelmia on luvassa legendaariselta Nightwish-bändileiriltä ja studiosta kesästä alkaen", yhtye päättää. 

Yhtye jakoi tiedotteen myös omalla Instagram-sivullaan. Näet sen alta. 

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä. 

Lue myös: Floor Jansen kertoo Nightwishin tulevasta albumista - "Tuomaksella on uniikki tapa katsoa maailmaa"

Lue myös: Marko Hietala kertoo kuulumisiaan - "Tunsin itseni fyysisesti uupuneeksi"

Kilpailut

Uusimmat