Kuva: AOP

Kate Bush harvinaisessa haastattelussa vanhan kappaleensa uudesta suosiosta: "Maailma on mennyt sekaisin"

22.06.2022 23:15 - Iiro Myllymäki

Kate Bushin kasarikappale on saanut uuden elämän Stranger Things -sarjan ansiosta.

Brittiartisti Kate Bushin, 63, kappale Running Up That Hill (A Deal With God) sai yllättäen aivan uuden elämän, kun sitä käytettiin hittisarja Stranger Thingsin uusimmalla kaudella. Nyt Bush on puhunut harvinaisessa haastattelussa kappaleen uudesta suosiosta.

Vuonna 1985 julkaistu kappale on ollut parhaimmillaan Spotifyssa koko maailman striimatuimpana biisinä, ja Britannian sinkkulistalla se kipusi ykkössijalle. Myös Yhdysvaltojen Billboard-listalla laulu on yltänyt parhaimmillaan neljännelle sijalle. Tällaista listamenestystä Bush ei ole koskaan Yhdysvalloissa kokenut. Kappaleen suosio on lyönyt Bushin ällikällä.

- Stranger Things on hieno sarja. Ajattelin, että kappale saisi vähän huomiota. En osannut odottaa, että se menisi tällaiseen. Olen innoissani siitä, mutta sehän on aika sokeeraavaa. Koko maailma on mennyt sekaisin, Bush sanoo BBC Radio 4:n haastattelussa.

Kyseessä on julkisuudessa harvoin esiintyvän Bushin ensimmäinen nauhoitettu haastattelu kuuteen vuoteen. Bush on myös julkaissut nettisivuillaan innostuneita tiedotteita kappaleen Stranger Things -menestyksestä. Hän kertoo BBC:n radiohaastattelussa olevansa iloinen siitä, että vanha laulu saa nyt uutta yleisöä.

- Ajatus siitä, että monet hyvin nuoret ihmiset löytävät kappaleen nyt, on todella erityinen.

Bush kertoo katsoneensa sarjaa ensimmäisestä kaudesta lähtien ja katsovansa innolla, miten sarjan alussa lapsina nähdyt näyttelijät kasvavat sarjan mukana. Hänen mielestään Running Up That Hill -kappaletta on käytetty hienolla tavalla sarjassa. Erityisen merkittävässä roolissa kappale nähdään uuden tuotantokauden neljännen jakson lopussa.

Kate Bush selittää haastattelussa myös laulun todellisen merkityksen.

- Alun perin se kirjoitettiin siitä ajatuksesta, että mies ja nainen vaihtavat paikkaa keskenään. Jotta tietäisi, millaista kaikki on toiselta puolelta, Bush sanoo.

Lue myös: Kate Bushin 80-luvun hitin suosio kasvaa - laulaja kommentoi Stranger Things -sarjan tuomaa suosiota

Lähteet: Variety, BBC

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat