Kuva: Matias Jalmari

Sanni hyllytti albumiprojektinsa, kertoo nyt syyn - "Olin todella haastavan päätöksen äärellä"

30.05.2022 14:15 - Iiro Myllymäki

Sanni päätti hylätä jo lähes valmiiksi tehdyn albumin ja julkaista sieltä vain itselleen tärkeimmät kappaleet.

Suosittu artisti Sanni, 29, julkaisee perjantaina 3. kesäkuuta viiden kappaleen EP:n. Kesken-nimiseltä julkaisulta löytyvät jo aiemmin julkaistut singlet Pettäjä ja Kesken.

- Tällä viiden biisin EP:llä haluan dokumentoida aikakauden elämästäni, jotta uusi sivu saa kääntyä. Ennen maailman pysähtymistä 2020 olin pitkään elänyt projektista ja kiertueesta toiseen, enkä ollut pysähtynyt kysymään itseltäni, miten oikeasti voin. Päädyin kirjoittamaan useita kymmeniä biisejä, jotka vastasivat kysymykseen. Näistä hiottiin albumin mittainen kokonaisuus Alpo Nummelinin, Jukka Immosen ja Jori Sjöroosin kanssa, Sanni kertoo tiedotteessa.

Sanni päätti kuitenkin hylätä jo lähes valmiiksi hiotun albumin. Muusikko kertoo, että päätös oli vaikea.

- Kahden vuoden intensiivisen tuotantoprosessin ohessa elämäni ehti kuitenkin muuttua niin paljon, että kuunnellessani lähes valmista levyä tajusin kasvaneeni kertojana monesta sen biisistä ulos. Olin todella haastavan päätöksen äärellä: jättääkö kaikki julkaisematta vai julkaista eheä, mutta itselle jo osittain vieraalta tuntuva albumi. Lopulta päätin, että haluan julkaista kokonaisuudesta vain itselleni tärkeimmät biisit, Sanni kertoo.

Kun Pettäjä-single julkaistiin viime vuoden toukokuussa, sen kerrottiin olevan ensimmäinen single tulevalta viidenneltä albumilta. Sanni on julkaissut viimeisimmän kokopitkän albuminsa Trippi vuonna 2019.

Sanni on yksi Suomen suosituimpia popartisteja, jonka ensimmäisen albumin julkaisusta tulee ensi vuonna kuluneeksi kymmenen vuotta. Sanni on urallaan palkittu muun muassa kolmella Emma-patsaalla, ja hänen hittinsä 2080-luvulla oli viime vuosikymmenen soitetuin radiokappale Suomessa.

Lue myös: Sanni tekee uuden aluevaltauksen: "Saan jatkaa visioiden toteuttamista"

Lue myös: Laulaja Sanni kertoo suuresta surustaan - rakas lemmikki menehtyi

Kilpailut

Uusimmat