Kuva: Yle

UMK julkaisi vihjeitä ensimmäisestä kilpailijasta - "Peto on irti"

05.01.2022 13:15 - Iiro Myllymäki

Uuden musiikin kilpailun artistit paljastetaan 12. tammikuuta.

Uuden musiikin kilpailu (UMK) tulee taas. Tämänvuotisen kilpailun seitsemän artistia julkistetaan keskiviikkona 12. tammikuuta, mutta jo nyt UMK:n virallisella Instagram-tilillä on alettu kertoa vihjeitä osallistuvista artisteista.

UMK on nyt julkaissut Instagramissaan päivityksen, jossa kerrotaan vihjeitä ensimmäisestä kilpailijasta. Vihjeissä kerrotaan, että artistilla on yli kymmenen miljoonaa striimausta Spotifyssa ja että artisti on ollut ehdolla Emma-gaalassa. Viimeinen vihje on nostattanut spekulaatioita kenties eniten.

”Peto on irti”, vihjeessä todetaan.

Peto on irti on Antti Tuiskun hittikappale vuodelta 2015. Nyt sosiaalisessa mediassa spekuloidaankin, voisiko Antti Tuisku osallistua tämän vuoden UMK:hon. Monet viisufanit ovat toivoneet Tuiskua jo pitkään mukaan, ja viime vuonna Tuisku juonsi UMK-finaalin. Somekommenteissa on kuitenkin nostettu esiin, että Tuiskulla on reippaasti enemmän kuin kymmenen miljoonaa striimausta Spotifyssa ja mies on voittanut Emma-palkintoja eikä ole ollut vain ehdolla.

Antti Tuisku (kuva: AOP / Ville Honkonen)

Jotkut ovat spekuloineet, voisiko vihje viitata Kalle Lindrothiin. Lindroth on yksi Peto on irti -kappaleen kirjoittajista. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin muodostama duo on ollut Emma-ehdokkaana useammassakin kategoriassa. Toisaalta kuten Antti Tuiskulla, myös Ida Paulilla ja Kalle Lindrothilla on huomattavasti enemmän Spotify-striimauksia kuin kymmenen miljoonaa.

Kalle Lindroth ja Ida Paul (kuva: Emmi Moilanen)

Peto on irti -vihjettä on tulkittu myös niin, että artisti voisi olla Battle Beast tai Beast in Black. Monet ovat arvelleet jo aiemmin, että Blind Channelin viimevuotisen menestyksen myötä UMK:ssa nähtäisiin taas jokin rock-yhtye. Jotkut ovat myös pohtineet, voisiko vihje viitata aiempaan viisuvoittajaamme Lordiin. Tosin jälleen voi todeta, että kaikilla näillä yhtyeillä striimimäärät ovat merkittävästi isommat kuin kymmenen miljoonaa.

Uuden musiikin kilpailussa valitaan Suomen edustaja ensi toukokuussa Italian Torinossa järjestettävään Eurovision laulukilpailuun. UMK-finaali käydään 26. helmikuuta.

Lue myös: Uuden musiikin kilpailu tulee taas - mukana "kaikkien suomalaisten tuntema" artisti ja nousevia nimiä

Lue myös: Blind Channel julkaisi videota kosteista UMK-voittojuhlista: 'Eihän tätä materiaalia voi käyttää'

Kilpailut

Uusimmat