Kuva: AOP

American Pie -klassikkobiisin ennätys rikottiin lähes 50 vuoden jälkeen - Don McLean reagoi

24.11.2021 16:45 - Iiro Myllymäki

Taylor Swiftin All Too Well -kappaleen kymmenen minuutin versio rikkoi pitkäaikaisen ennätyksen.

Don McLeanin, 76, American Pie -klassikkokappaleen lähes 50 vuotta hallussaan pitämä ennätys on nyt rikottu. American Pie oli vuodesta 1972 alkaen pisin kappale, joka oli mennyt ykköseksi Billboardin Hot 100 -listalla. Kappaleella on mittaa 8 minuuttia ja 42 sekuntia. Nyt Hot 100 -listan ykköseksi on noussut Taylor Swiftin, 31, All Too Well (10 Minute Version), jolla on pituutta peräti 10 minuuttia ja 13 sekuntia.

Don McLean on reagoinut uutiseen Billboardille antamassaan kommentissa. McLean iloitsee, että American Pie -kappaleella on ollut pysynyt pitkään ihmisten tietoisuudessa ja myös ennätyksessä kiinni. Häntä ei kuitenkaan haittaa luovuttaa ennätystä eteenpäin.

- Eihän kukaan halua koskaan luopua ykkössijasta, mutta jos minun pitää se jollekin luovuttaa, annan sen mielelläni toiselle upealle laulaja-lauluntekijälle kuten Taylor Swiftille, McLean kertoo.

All Too Well -kappaleen kymmenen minuutin versio löytyy Taylor Swiftin juuri julkaistulta Red (Taylor’s Version) -albumilta, joka on uudelleenäänitys naisen vuoden 2012 albumista. Swift äänittää kuusi ensimmäistä studioalbumiaan kokonaan uudelleen saadakseen äänitysten tekijänoikeudet kokonaan haltuunsa. Aiemman levytyssopimuksensa nojalla Swiftillä ei ollut oikeutta hallinnoida äänitystensä oikeuksia.

Taylor Swift (kuva: AOP)

Uudelleen äänitetyt albumit sisältävät myös entuudestaan julkaisemattomia kappaleita. Red (Taylor’s Version) -albumilta löytyvä All Too Well (10 Minute Version) on pidennetty versio Red-albumin All Too Well -kappaleesta, joka ei koskaan ollut singlejulkaisu mutta on noussut sekä fanien että kriitikoiden suosikiksi Swiftin tuotannosta. Swift on kertonut haastatteluissa, että kyseinen kappale oli alun perin kymmenen minuutin mittainen, mutta sitä jouduttiin aikanaan lyhentämään levytettävää versiota varten. Nyt julkaistun pitkän version kerrotaan siis olevan tunteikkaan erokappaleen alkuperäinen ja kokonainen versio.

Swift on ottanut innoissaan vastaan uutisen Billboard-ykkössijasta. Nainen kiitti fanejaan ykköspaikasta.

”Olen niin ylpeä tästä kappaleesta ja muistoista, joita minulla on teidän kanssanne kappaleen ansiosta. Te todella otitte kappaleen omaksenne, ja nyt saitte tämän aikaan. Olen ällikällä lyöty. Kymmenen minuutin kappale on Hot 100 -listan ykkösenä”, Swift kirjoitti Twitterissä.

Lue myös: Justin Bieber nousi Spotifyn kautta aikojen kuunnelluimmaksi - kärkikahinoissa joukko huippunimiä

Lue myös: Piilottiko Taylor Swift piiloviestin Brit Awards -lookiinsa? Fanit huomasivat viittaukset heti

Lähde: Billboard

Kilpailut

Uusimmat