Kuva: AOP

Saara Aallon entinen suojatti hamuaa nyt viisuedustusta: "Minulla on paljon opittavaa Saaralta"

23.01.2020 17:15 - Iiro Myllymäki

Tika kokee, että hänen suurin vahvuutensa Uuden musiikin kilpailussa on hänen lauluäänensä.

Kun Tika Sevón Liljegren, 27, voitti Suomen X Factorin toukokuussa 2018, hänen mentorinsa Saara Aalto oli edustamassa Suomea Portugalin Euroviisuissa. Nyt Tika kilpailee euroviisuedustajan paikasta Uuden musiikin kilpailussa (UMK), jonka kuusi finalistia julkistettiin tiistaina.

Saara Aallon tiimissä kilpaillut Tika kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että hän on jäänyt hyviksi ystäviksi Aallon kanssa X Factorin jälkeen. Tika hyödyntää mielellään Aallon euroviisukokemuksen ja on avoin ottamaan tältä neuvoja vastaan.

- Uskon, että hänellä on paljon hyviä neuvoja annettavanaan. Hän on uskomaton. Minulla on paljon opittavaa häneltä, Tika kertoo.

Saara Aalto pääsi Euroviisuissa finaaliin, mutta jäi finaalissa toiseksi viimeiseksi Monsters-biisillään.

Saako kilpailuetua?

Sekä Tika että Saara Aalto ovat suuriäänisiä tulkitsijoita, joiden äänet pääsevät erityisen hyvin oikeuksiinsa balladeissa. Tikan UMK-kappale I Let My Heart Break on ennakkokuvailujen mukaan juurikin voimaballadi, jossa on sävyjä James Bond -leffojen tunnuskappaleista. Tika kertoo, että hän pääsee kappaleessa esittelemään laulutaitojaan toden teolla.

- Vahvuuteni kisassa on ennen kaikkea ääneni ja myös todella iso kappaleeni. Olen persoonaltani energinen ja positiivinen, ja uskon, että ihmisten on helppo tykätä minusta, Tika listaa vahvuuksiaan.

Nepalista 1,5-vuotiaana adoptoitu Tammisaaressa varttunut Ruotsin kansalainen ei ole juuri ollut julkisuudessa X Factor -voittonsa jälkeen. Hän on keskittynyt rakennusmaalarin töihin. Hän ei usko, että X Factor -voitto varsinaisesti auttaa häntä Uuden musiikin kilpailussa. Tämä on täysin eri kilpailu, eikä kenelläkään ole etumatkaa toisiin nähden.

Vai onko sittenkin? Tämän vuoden UMK:ssa monen huomio on kiinnittynyt siihen, että kilpailukappaleet julkaistaan kukin omana päivänään. Tikan kappale julkaistaan aivan ensimmäisenä, perjantaina 24. tammikuuta, ja loput biisit julkaistaan seuraavan viikon arkipäivinä. Näin ollen Tikan kappaletta on mahdollista kuunnella pidempään kuin muita kappaleita, ja tätä joku voisi pitää kilpailuetuna. Nainen jää hetkeksi pohtimaan, kun häneltä kysyy, uskooko hän itse saavansa järjestelystä etua.

- Ehkä vähän, koska kappaletta on mahdollista kuulla enemmän. Voi se jollain tavalla auttaa, tai sitten ei. Voi olla, että ihmiset vain tykkäävät jostain toisesta biisistä enemmän, Tika miettii.

Lue myös: Kolumni: Jopa Yle myöntää, ettei kutsuartisti-UMK ollut mikään kilpailu - uusi slogan paljonpuhuva

Lue myös: Erika Vikman laulaa UMK:ssa ex-pornotähdestä: "Minullakin on vahva erotiikka sisälläni"

Lue myös: Saara Aalto ei menisi naimisiin, jos puoliso olisi mies - "Häämme voivat olla esimerkki"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat