Kuva: AOP

Viittaako suosittu joululaulu raiskaukseen? Kelly Clarkson ja John Legend muuttivat sanat

30.10.2019 15:45 - Iiro Myllymäki

Baby, It's Cold Outside on herättänyt keskustelua vuosien saatossa sanoituksillaan.

Baby, It’s Cold Outside on tunnelmallisten joululaulujen klassikko, joka on kirjoitettu vuonna 1944. Vuosien saatossa kappaleen sanat ovat aiheuttaneet keskustelua. Kappale on tavattu kuulla naisen ja miehen duettona, ja sanat koostuvat pitkälti siitä, että mies suostuttelee naista jäämään yöksi luokseen. Perustelu kuullaan jo kappaleen nimessä, eli ulkona on miehen mielestä liian kylmä sää. Nainen puolestaan epäröi ja antaa perusteluja sille, miksi hänen tulisi lähteä kotiin.

Erityisesti naisen laulaman rivin ”say, what’s in this drink” (suomeksi ”kerro, mitä tässä juomassa on”) on koettu viittaavan miehen yritykseen saada nainen tiedottomaan tilaan ja kenties raiskata tämän. Seksuaalisen häirinnän ja ahdistelun voimakkaasti esille nostanut #MeToo-liike on vaikuttanut myös siihen, miten kappaleen sanat tulkitaan. Viime vuonna monet yhdysvaltalaiset radiokanavat poistivat kappaleen soitosta.

Nyt Baby, It’s Cold Outside -kappaleesta on tehty uusi versio, jossa lyriikoita on muokattu nykypäivään sopivampaan muotoon. Kappaleen ovat levyttäneet John Legend ja Kelly Clarkson, ja uusista sanoista vastaa Legend yhdessä Natasha Rothwellin kanssa. Juomaan viittaava kohta on muokattu siten, että laulun nainen miettii, mitä hänen ystävänsä sanoisivat, jos hän jäisi miehen luokse vielä yhden drinkin ajaksi. Tähän mies vastaa ”se on sinun kehosi ja sinun valintasi”.

Uusi versio kuullaan päivitetyllä versiolla John Legendin viimevuotisesta joululevystä, joka julkaistaan 8. marraskuuta.

Lue myös: Maailman seksikkäin mies on jälleen valittu - voiton vei hurmaava laulajakomistus

Lue myös: "Saisinko viiniä?" - Mallikaunotar Chrissy Teigen julkaisi hulvattoman videon lapsestaan

Lähde: The Guardian

Kilpailut

Uusimmat