Kuva: Senja Rapila

IS: Mikael Gabriel on mielestään Suomen paras räppäri - "Cheek ei ole samalla tasolla"

12.06.2018 11:45 - Iiro Myllymäki

Mikael Gabriel sanoo Ilta-Sanomille, että Cheekin suurin vahvuus ei piile räppäämisen teknisessä osaamisessa.

Räppäri Mikael Gabriel, 28, tunnetaan suorasukaisista lausunnoistaan, ja sellaisia häneltä kuullaan myös Ilta-Sanomien tuoreessa haastattelussa. Juuri uuden albumin julkaissut Gabriel päätyy haastattelussa vertaamaan itseään Suomen kiistatta kaikkien aikojen suosituimpaan räppäriin Cheekiin, 36.

Mikael Gabriel on sitä mieltä, että hän on parempi räppäri kuin uransa pian lopettava Cheek.

- Jare on tietysti suurin superstara Suomessa, ja hänellä on setti hirveän hyvin kasassa. Mutta ei hän samalla teknisellä tasolla räppäämisessä ole mun kanssani. Räppäys ei ole ylipäätään mun mielestäni Jaren vahvin osa-alue. Hän on tosi taitava kirjoittamaan kertosäkeitä ja melodioita. Ja bisnespuolella ja live-esiintyjänä hän on ihan ylivoimainen, Mikael Gabriel sanoo IS:lle.

Gabriel kuitenkin lisää nopeasti, että omasta mielestään hän tosin on vielä parempi esiintyjä kuin Cheek.

Sekä Cheek että Mikael Gabriel saivat nostetta urilleen Nelosen Vain elämää -ohjelmasta. Cheek osallistui ohjelmaan ensimmäisellä kaudella vuonna 2012 ja palasi Hirvensalmen Satulinnaan myös sarjan all stars -kaudella vuonna 2017. Mikael Gabriel puolestaan räppäsi tiensä katsojien sydämiin vuonna 2016.

Vain elämää nosti Cheekin suosion aivan uudelle tasolle, ja kauden jälkeen mies on muun muassa heittänyt kaksi Olympiastadion-keikkaa, tehnyt areenakiertueen ja tehnyt Spotifyssa listahistoriaa sinkauttamalla kaikki Alpha Omega -albumin kappaleet palvelun kymmenen kuunnelluimman biisin joukkoon kerralla. Mikael Gabriel ei ole vielä laittamassa varausta vetämään Olympiastadionille.

- Mä en ole mielestäni tehnyt vielä tarpeeksi kauan musiikkia. Sitten kun menen sinne Hartwall-areenalle tai Olympiastadionille, niin olen väistämättä urani lopussa. Ei sen isommaksi Suomessa voi enää tulla. Mitä mä voisin enää tehdä sen jälkeen? Jäädä tauolle vai palata takaisin samaan halliin? Monet kollegat on sanoneet, ettei ne oikein tiedä mitä tehdä, kun tuntuu, että kaikki on jo saavutettu. Mä en halua sitä fiilistä vielä, Gabriel sanoo.

Lue myös: Me Naiset: Mikael Gabriel alkoi pitää huolta terveydestään: 'Ensimmäistä kertaa painan yli 60 kiloa'

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat