Kuva: Senja Rapila

Pyhimys uudesta kokoonpanostaan: Minulla on itsevarmempi olo kuin 18 vuoteen

31.05.2018 20:15 - Henna Koste

OPIUM-kokoonpanoon kuuluvat Juulia, Pyhimys ja OP Vuorinen.

Mitä tapahtuu, kun kolme tahoillaan kovaa musiikintekijää eksyvät samaan studioon? Räppäri Pyhimys eli Mikko Kuoppala, laulaja-lauluntekijä Juulia ja tuottaja-lauluntekijä OP Vuorinen julkaisivat eilen torstaina viiden kappaleen EP:n Extended Virtual Reality Play vol. 1. Kokoonpanon nimi syntyi viimeisenä, siitä tuli OPIUM.  

- Alma laittoi, että "W*tun kova", iloitsee Juulia Pyhimykselle kahlatessaan Instagramin viestitulvaa läpi.

Palaute on ollut julkaisupäivänä pelkästään positiivista. Toisaalta Pyhimys huomauttaa, että artistit saavatkin musiikista pääasiassa hyvää palautetta, negatiiviset kommentit tulevat naamasta ja ärsyttävistä vaatteista. 

Levy-yhtiössä työskentelevä Pyhimys on toinen Juulian A&R Managereista.

- Olen kokenut, että siellä on paljon omalaatuista luovuutta, mikä ei pääse esiin kapeassa mediakentässä, jossa mietitään, miten breikkaamme artistin, mies kuvailee.

- Tällä hetkellä on vain kourallinen biisintekijöitä. Samat tyypit tekevät kaikille musiikin. He ovat todella lahjakkaita ja koulutettuja tekijöitä, mutta samaan aikaan minua raivostuttaa ihan h*lvetisti, että ei ole enää mitään luonnetta. Sen sijaan tehdään kädenlämpöistä materiaalia, jolle kohdeyleisö on jo valmiina. On ihanaa, että meillä ei ollut mitään kaupallisia paineita. Se on todella vapauttavaa, Juulia toteaa.

OPIUM-kappaleiden aiheet ja sanoitukset eivät ole sellaisenaan sopineet naisen omaan sooloprojektiin. Teflon Brothers ja Ruger Hauer -kokoonpanoistakin tuttu Pyhimys on samoilla linjoilla. 

- Siellä on varmasti kaikuja meidän molempien sooloista ja OP:n muista tuotannoista, silti tämä kuulostaa erilaiselta kuin mikään muu tekemämme. Mitään näistä biiseistä en pystyisi kuvittelemaan Ruger Hauerille, Tefloneille enkä soolotuotantooni. Se puolustaa sitä, että omalle ilmaisulleni on tällainen kanava olemassa, Pyhimys toteaa. 

Innostuneisuus ja varmuus näkyy artisteista ulospäin.

- Tämä projekti on antanut minulle eniten tähän asti, sanoo Juulia.

- En ole esiintyjänä itsevarma. Kun mietin koko tätä 18 vuotta, kun olen tehnyt musaa, musan suhteen minulla on nyt itsevarmin olo. Se johtuu ehkä yleisestä epävarmuudesta. Minulla on todella kirkas fiilis siitä, mitä haluan tehdä, Pyhimys sanoo.

Verrattu Leevi and the Leavingsiin

Kappaleilla ei ole niinkään teemoja, vaan Juulia ja Pyhimys kuvailevat niitä erilaisiksi tunnelmiksi.

- Che Kerava on tuokiokuva satunnaisen henkilön elämää. Se on poikkeava kappale. Sitä on verrattu Leevi and the Leavingsiin: joku hahmo siinä seikkailee. Siinä ei ole mitään stemmaa, vaan molemmat laulavat saman melodian. Siitäkin tulee mieleen Leevi, Pyhimys kertoo.

Juulia toteaa, että kyseisen kappaleen kertosäe on helposti laulettava.

- Kaikissa biiseissä ollaan koko ajan lähtemässä. Kappaleet on tehty sekavassa järjestyksessä, mutta niiden lopullinen järjestys tuntuu nyt selvältä, Juulia huomauttaa.

Pyhimys ja Juulia eivät sulje pois myöskään mahdollisuutta, että OPIUM nähtäisiin myös keikkalavoilla. Studioon mennään sitten, kun siltä tuntuu - jos tuntuu. Nyt he nauttivat musiikista ilman paineita. 

Kuuntele Che Kerava alta.

Lue myös: Pyhimys kieltäytyi ensin yhteistyöstä Roope Salmisen kanssa: "Ehkä hän luuli meitä bilebändiksi"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat