Kuva: Mikko Räsänen

Laulaja Manna muistelee mieleenpainuvinta palautettaan: "Tuli kylmät väreet, kun mietin sanoja"

04.04.2018 09:15 - Henna Koste

Mannan Blackbird-kappale käsittelee lapsen menettämistä. Hän muistaa edelleen hyvin erään naisen kommentin kappaleesta muutaman vuoden takaa.

Laulaja Mariam Jäntti, 41, eli Manna on julkaissut jälleen soolomusiikkia. Katso täältä hiljattain ilmestyneen Äiti-kappaleen musiikkivideo. Naisen edellinen englanninkielinen albumi Blackbird ilmestyi 2014. Tällä hetkellä Manna työstää soolomusiikkiaan suomeksi. 

Blackbird-albumi sai kriitikoilta hurmioituneen vastaanoton, mutta se kolahti myös yleisöön. Yksi palaute on jäänyt erityisesti Mannan mieleen. 

- Näyttelin Elias Gouldin, Manuela Boscon ja Paperi T:n kanssa yhdessä Night Goes Long -elokuvassa. Esiinnyin itsenäni. Olin julkaissut Blackbird-albumini vähän aiemmin. Kuvauksissa yksi naistyöntekijä tuli kuiskaamaan minulle, että "Blackbird oli voimabiisini koko viime kevään", Manna muistelee.

Tilanne on elävästi artistin mielessä vielä muutaman vuoden jälkeenkin.

- Minulla tuli kylmät väreet, kun tiedän kappaleen sanat ja merkityksen. Pienet kohtaamiset merkitsevät todella paljon, Manna toteaa.

Kyseinen kappale käsittelee lapsen menettämistä. 

- Ennen kuin kappale kohtaa kuulijan korvat, sen kuulee toki työkaverit ja läheiset. Se ei ole ikinä sama kuin täysin tuntematon ja lahjomaton, jolla ei ole mitään tunnesuhdetta minuun ihmisenä. Se tekee työn merkitykselliseksi loppujen lopuksi vasta silloin, kun on kuulijat, jotka ottavat kappaleen omakseen, Manna alleviivaa.

Lue myös: Manna teki kappaleen äidilleen peläten ajan loppuvan kesken - katso Äiti-musiikkivideon ensinäyttö

Kilpailut

Uusimmat