Kuva: Handout

Dingo palaa keikkalavoille uudistetulla kokoonpanolla! Mukana myös Lordin ex-jäsen

21.02.2018 08:08 - Reija Saarinen

Yhtye nähdään kesällä muun muassa Rovaniemellä.

Dingon klassinen kokoonpano katkaisi pitkän hiljaiselon soittamalla viime kesänä nipun festivaalikeikkoja ja syksyllä muutaman konserttisalikeikan. Loppuvuodesta Quuppa ja Pete ilmoittivat kuitenkin lähtevänsä omille teilleen.

Uudet jäsenet on kuitenkin saatu riveihin ja tulevilla keikoilla Dingon kosketinsoittajana kuullaan muun muassa Lordin riveissä soittanutta Leena Peisaa ja rummuissa Hybrid Childrenistä tutuksi tullutta Saska Ketosta.

Dingo tullaan näkemään ainakin Rovaniemen IskelmäKesä-kaupunkifestivaaleilla heinäkuussa ja Härmän Power Parkissa elokuussa.

- Vähän kaikkien yllätykseksi 2017 loppuvuodesta Pete Nuotio ja Quuppa Seittonen päättivät lähteä Dingo-yhtyeestä menestyksekkään paluun jälkeen. Tilanne korjaantui kuitenkin varsin nopeasti, kiitos hyvien yhteistyökumppaneiden sekä meihin aktiivisesti yhteydessä olleiden soittajakollegoiden. Lopulta haaviin jäi energinen ja sympaattinen Saska Ketonen (Ex-Hybrid Children) ja kosketinsoitintaiteilija Leena Peisa (Ex-Lordi). Allekirjoittaneella ei joitakin vuosia sitten olisi tullut mieleen, että nainen soittaisi Dingossa. Mutta nyt soittaa, mikä on hienoa! Näin uuden Dingon alkumetreillä tilanne on vähintäänkin herkullinen -ja mikä tärkeintä, motivoiva!! Myös uudet Dingo-biisit odottavat julkaisuaan näillä näppäimillä, joten energiaa löytyy. Ja soittamisen nälkää. Sitä tarvitaan aina, kommentoi Neumann tunnelmiaan uuden alun äärellä. 

Myös Dingon uudet jäsenet ovat iloisia uuden pestin äärellä.

- Dingo on lapsuuteni lempibändejä ja Pete Nuotion maagiset synakuviot ja -soundit varmasti suurin vaikutin, mikä sai minut kiinnostumaan jo pienenä tyttönä kosketinsoittajan hommista. Siispä mahkua päästä soittamaan Dingossa ei vaan voi jättää välistä! Olen ihan täpinöissäni, iloinen ja otettu tästä paikasta. En malta odottaa, että päästään keikoille ja julkaisemaan uutta materiaalia!” kertoo Leena ajatuksistaan.

- Olin hyvin otettu saadessani Neumannilta puhelinsoiton Dingon rumpalin pestiin liittyen ja asiat etenivät nopeasti ja nyt ollaan tässä. Tätä voisi kuvailla jopa haaveiden ja unelmien toteutumiseksi joten fiilikset ovat superkorkealla. Dingon legendaarisuudenhan tietävät kaikki ja on kunnia olla nyt osa sitä. Koulussa jo ala-asteella  alkanut bändin diggailu on jatkunut läpi vuosien ja en malta odottaa että päästään keikoille ja uusien Dingo-biisien kimppuun, Ketonen sen sijaan toteaa.

Porissa vuonna 1982 perustettu Dingo on jäänyt suomalaisen kevyen musiikin historiaan yhtenä kaikkien aikojen suosituimmista suomalaisista yhtyeistä.

Lue myös: Dingo-yhtyeestä lähtee kaksi jäsentä - "Uudet tuulet puhaltavat"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat