Kuva: Mikko Räsänen

Raptori keskeyttää keikkataukonsa: "Valtava polte lavalle"

23.06.2017 10:00 - Katja Nygård - Luettu 3 475 kertaa

Kymmenen vuoden keikkatauko jää torsoksi, kun 1990-luvun hittibändi Raptori nousee tänä kesänä lavalle Go 90’s -festareilla.

Mistään comeback-keikoista ei kokoonpanon mukaan ole kuitenkaan kyse.

- Emme tee comebackia, koska emme ole missään vaiheessa lopettaneet. Olemme viettäneet hyvin ansaittua keikkataukoa, sanoo yhtyeen jäsenistä Izmo.

Virallisen keikkatauon alkaessa yhtye ilmoitti palaavansa lavoille aina kymmenen vuoden välein. Raptori esiintyi julkisesti viimeksi vuonna 2000 ja 2010. Seuraavan keikan oli siis määrä olla vasta vuonna 2020.

- Tähän on Radio Novan Retroperjantai-juontajalla, Oku Luukkaisella, ollut näppinsä pelissä. Oku vastaa festareiden artistikiinnityksistä, ja hän puhui meidät ympäri. Toinen syy oli valtava polte päästä lavalle. Päätimme siis aikaistaa tulemistamme ja tehdä tämän kesän keikat Aikaisuusseikkailu 2020 Tour -nimen alla.

Välivuosinaan trio on pyrkinyt olemaan mahdollisimman vähän tekemisissä toistensa kanssa.

- Kun laittaa kolme ihmistä yhteen, niin ei uskoisi, että puolet älykkyysosamäärästä voi puolittua, Izmo perustelee kolmikon vähäistä yhteydenpitoa naureskellen.

Isoja odotuksia

Raptori esiintyy pääesiintyjänä Imatralla ja Joensuussa (30.6.-1.7.) sekä Tampereella ja Turussa (4.-5.8.). Izmon mukaan luvassa on vahvasti ja tosissaan treenattu show.

- Joka valitettavasti muistuttaa melko paljon edellisiä, hän huomauttaa.

Jotain uuttakin bändi keikoilleen lupailee.

- Jaakko Salovaara, eli JS 16, tekee meille muutamasta vanhasta klassikkobiisistämme uuden miksauksen, Izmo paljastaa vaikka samalla myöntääkin, että retrofestareille uuden tuotannon tekemiseen sisältyy aina pieni riski.

- Itse odotamme tältä kesältä paljon rahaa, vähäpukeisia naisia ja ettemme olisi näin keski-ikäisiä. En tosin usko, että mikään näistä käy toteen.

Raptoria, eli Kaivoa (vas.), Jufoa ja Izmoa (oik.) kuullaan myös Radio Novan Retroperjantaissa 7.7. ja 4.8., jolloin he tuuraavat ohjelman varsinaista isäntää, Oku Luukkaista (kesk.). (kuva: Mikko Räsänen)

Arvostele artikkeli

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat