Kuva: AOP

Suvi Teräsniska murtui kesken keikan - veti kappaleen pois ohjelmistosta!

07.04.2017 12:36 - Anna Hopi

Laulaja Suvi Teräsniska on liikuttunut viime aikoina kesken keikan kyyneliin.

Laulaja Suvi Teräsniska on perhe- ja sukurakas ihminen. Viime aikoina hänen elämäänsä on mahtunut myös suurta surua, kun Seija-isoäiti menehtyi viikko sitten.

- Viikko sitten tuli yllättävä puhelinsoitto, äiti soitti. Hänen äitinsä oli yön aikana nukkunut pois. Se oli pysäyttävä päivä. Tässä on ollut aika jäätävä viikko sen jälkeen. Se tuli puun takaa. Hän oli ihminen, joka hiihti tuhat kilometriä kaudessa ja kulki kuntosalilla ja jumpissa. Oli todella elämäniloinen ja positiivinen. Koko Kolarin kylä hänet tunsi, kun puhuttiin Seijasta, että kenestä on kyse, Suvi kertaa.

- Kun on kyse vanhasta ihmisestä, tuollaisia asioita ei voi koskaan ennustaa. Olen kauhean onnellinen siitä, että hän sai nukkua kotiinsa, ja että se lähtö, minkä hän koki oli luultavasti paras mahdollinen. Rauhallinen, hiljainen ja kivuton. Jos jotain toivoo omille isovanhemmilleen, niin tuollaista lähtöä.

- Olen itkenyt tuntitolkulla ja käynyt surutyötä läpi. Mietin pitkään, kuinka paljon keikkoja pystyn tekemään, ja miten voin nousta lavalle yleisön eteen. Moni muistutti, että olen saanut mummolta periksiantamattoman luonteen, että homma on hoidettava ja elämän jatkuttava. Luojan lykky on se, että on kaksi pientä poikaa kotona, jotka muistuttavat elämän jatkuvuudesta. He ovat iso lohtu tässä tilanteessa.

"Itkeminen keikalla on luonnollista"

Ennen viimeistä encore-biisiä Suvi Teräsniska liikuttui kyyneliin IskelmäKeskiviikko -risteilyn keikallaan. Yksi kappale jäi esittämättä, koska laulaja oli niin suuressa tunnekuohussa.

- Meillä oli tapana esittää Hectorin Yhtenä iltana -kappale, mutta se pudotettiin pois ohjelmistosta, koska se on liian paha biisi. Heikki kertoi, että hän on tehnyt kappaleen oman äitinsä kuoleman aikoihin ja se kertoo sellaisesta menneiden kaipuusta ja irtipäästämisestä. Se tarina on liian raskas minulle tällä hetkellä kerrottavaksi, hän kertaa.

- Keikan aikana pyörin erilaisissa tunnetiloissa kappaleiden kautta. Keikkasetin viimeinen biisin on tällä hetkellä Jos menet pois -kappale, joka on lohduttomimmasta päästä oleva biisi. Siihen se suru on iskenyt monena iltana, laulaja avaa.

- Sitten ruvetaan räpyttelemään silmiä, kun itku alkaa tulla - ja tuleekin. On luonnollista, että suru puskee läpi ja se pitää näyttää yleisölle. Olen tunneherkkä ihminen ja sen näkee yleisöstäkin, että he saavat saman tunteen. Olen saanut yleisöltä paljon viestejä samankaltaisista tilanteista. Jos pystyn jotain lohtua ihmisille antamaan tarinani kautta, niin se on hyvä juttu.

Lue myös: Suvi Teräsniska järkyttyi mummonsa kuolemasta: "Suru tiputti makuuhuoneen lattialle"

Kilpailut

Uusimmat