Kuva: Mikko Räsänen

J. Karjalainen täyttää tänään 60 vuotta - tähden parhaat kappaleet valittiin

01.04.2017 10:00 - Anna Hopi

Karjalainen on kotimaisen musiikin legenda, jonka hittikappaleet ihastuttavat jo neljättä vuosikymmentä.

Musiikkimaailman moniosaaja J. Karjalainen täyttää 60 vuotta. Bauer Median raati listasi syntymäpäivän kunniaksi maestron parhaimmat kappaleet. Katso alta biisit, joita me pidämme ensiluokkaisina.

Oletko samaa mieltä?

Janne Leipijärvi, SuomiRock

Mä meen

- Todella vaikea valita vain yhtä, mutta nimetään tämä. Alun rouhea kitara, kulkijaromantiikkaa ja kaihoa yhdistelevä teksti, sopivasti torvia. Hieno fiilis läpi koko biisin.

 Anna-Mari Raaska, Iskelmä

Brando soitti congarumpuja

- Rakastuin tulisesti jo esikoislevyyn, jolta löytyy muun muassa Brando soitti congarumpuja. Biisi, jossa on sekä rytmi että omapäinen sanoitus. Muut supersuosikit edustaa aika samaa linjaa: Skippadi skappadi ja Sekaisin.

Mikko Honkanen, Radio City

Viimeinen laulu

- Mahtava teksti rokkibändin kiertelystä ympäri Suomen ja jopa ironinen fiilis koko biisin ajan. Jii on varmasti joskus tuntenut ainakin vähän samanlaisia fiilksiä kuin mistä biisissä laulaa. Saksofoni on lempisoittimiani (onko olemassa huonoa biisiä jossa se soi?) ja se vain kruunaa kaiken. Aina kun biisin kuuntelen tulee kova kaipuu keikoille esiintymään ja keikkareissut ja yön pimeydessä kerrotut huonot jutut palaa mieleen. Myös Amerikan Jukan Pontikkapoika on upea biisi ja yhtä hienoon tulkintaan ei pysty kukaan muu.

Rea Haverinen, SuomiRock

(kuva: Mikko Räsänen)

Hän

- Tämän kappaleen osaisin vaikka unissani. Haikeudestaan huolimatta see saa minut aina hyvälle tuulelle, sillä perheelläni oli tapana kuunnella kappaletta kasettisoittimelta autossa pitkillä matkoilla ja laulaa mukana. Muistan lapsena ajatelleeni, että aikuisena haluan samanlaisen suhteen kuin mistä laulussa kerrotaan.

Mikko Räsänen, Voice.fi

Merenneitoni ja minä

- Tämä kappale tuo minulle aina mieleen lapsuuden kesän 1988, jolloin olin 13-vuotias. Kesämökkimme terassilla 70-luvun Grundig Yacht Boy -radio, joka oli päällä lähes aamusta iltaan. Merenneitoni ja minä oli silloin valtava radiobiisi ja se soi koko ajan. Tuo biisi on niin aurinkoinen ja laineilla keinuva, että se sopi täydellisesti kesäpäiviin. Muistoissani tuo kesä oli vielä kuumin ikinä ja minun ei tarvitse kuin kuulla pari tahtia Merenneitoni ja minä -kappaleesta, kun olen ajatuksissani taas siellä kesämökin terassilla helteisenä kesäpäivänä.

Satu Kotonen, Iskelmä

(kuva: Mikko Räsänen)

On kaikki niinkuin ennenkin

- Biisissä soi ja tuoksuu kesä, kun kaikki on mahdollista ja aurinko paistaa, lapsi leikkii traktoreilla, saa vaan olla nauttia. Yhdessä kappaleessa pääsee kiinni neljän viikon kesälomaan!

Sampsa Simpanen, Iskelmä

Laura Häkkisen silmät

- Kaunis, menevä ja tarinankerronta vie mennessään. Pakko laulaa mukana.

 Lue myös: J. Karjalainen täyttää 60 vuotta - Egotripin Knipi haastaa artistit cover-vetoihin

Lue myös: J. Karjalainen: "Vieroksuin Sankarit-kappaletta 30 vuoden ajan"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat