Kuva: Senja Rapila

Tuure Kilpeläinen Autiosaari-superhitistä: "Saa keikoilla aikaan räjähdyksen"

24.02.2017 13:24 - Anna Hopi

Kilpeläinen kokee, että hitti on Kaihon karavaani -bändille uusi alku.

Iskelmä Gaalassa Vuoden yhtye -palkinnon voittanut Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani elää tällä hetkellä nousukauttaan. Yhtye ei ole koskaan ollut näin suosittu. Se on paitsi pitkän työn tulosta, myöskin oikean biisin.

Autiosaari-kappaletta on kuunneltu Spotifyssa yli 3 miljoonaa kertaa.

- Se on ollut todella mielenkiintoinen juttu, koska meillä on aikaisemminkin ollut keikkahittejä, niin yhtäkkiä tulee tuollainen leka, joka pyyhkii pöytää huolella. Se herättää selkeästi keikoilla räjähdyksen, Tuure Kilpeläinen kommentoi Iskelmä Gaalassa.

- Tuntuu, että hommat ovat vasta aluillaan, ja tämä Autiosaaren menestys kertoo mielestäni siitä. Kaikenlaisia biisejä on vielä tulossa.

"Olemme saaneet koko kansan huomion"

Tuure kuvaa Autiosaari-kappaletta spontaanisti syntyneeksi ralliksi, joka nojaa vahvaan rytmiin ja sisältää paljon valoa. Hän on ylpeä eri toten kappaleen kirpeästä tekstistä.

- En vielä tiedä, mihin kappaleen menestys vie. Se julkaistiin viime juhannuksena ja jouluna se oli Suomen soitetuin radiobiisi. Kaverit sanoivat, että se tulee koko ajan radiosta. Keikoilla olen nähnyt sen räjähdyksen, jonka biisi saa aikaan. Alan vasta nyt tajuta, että tämä lähti kovaa.

- Vaikka menemme omaa ihmeellistä sivupolkuamme ja olemme vanhanaikainen yhtye siinä mielessä, että soitamme läskibassoa ja haitaria, niin olemme kuitenkin tämän biisin kanssa ytimessä. Nyt olemme saavuttaneet koko kansan huomion, tätä diggaillaan vauvasta vaariin. Se on aika siistiä.

Yhtye on tehnyt töitä menestyksensä eteen vuodesta 2008. Kannattiko huippuvuotta odottaa?

- Kannatti, koska olen ehtinyt tehdä kaikenlaisia duuneja ennen ammattimaista musahommaa. Kun karavaani alkoi 2008-2009, tämän yhtyeen aikana ei ole koskaan tullut henkistä väsähdystä. Tämä kuplii ja menee eteenpäin, ja opin koko ajan soittajana itsestäni. Meillä on sellainen jengi, joka haluaa kehittyä muusikkoina. Olemme onnellisessa luovassa tilassa suurimman osan ajasta, hän sanoo.

Lue myös: Iskelmä Gaalan Vuoden yhtye on Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani!

Kilpailut

Uusimmat