Kuva: YouTube

15 vuotta Armi Aavikon kuolemasta: Kappaleet, joista hänet muistetaan

02.01.2017 08:39 - Anna Hopi

Koko kansan tuntema kaunotar Armi Aavikko eli 43-vuotiaaksi.

Missinä ja laulajana tunnetun Armi Aavikon kuolemastra tulee tänään kuluneeksi 15 vuotta. Armi kruunattiin Miss Suomeksi vuonna 1977, jonka jälkeen hänestä tuli koko kansan Armi. Showbisnes kutsui, ja Ilkka "Danny" Lipsanen pyysi Aavikkoa yhteistyöhön. Tästä alkoi vuosikymmenten mittainen legendaarinen kielletty rakkaustarina ja yksi suomalaisen viihdehistorian kohua herättäneimmistä yhteistyökuvioista.

Armin ja Dannyn yhdessä levyttämä kappale Tahdon olla sulle hellä aloitti hellä-buumin.

Tahdon olla sulle hellä äänitettiin sekä suomeksi, että englanniksi.

Kielletty rakkaus ja traaginen kuolema

Yhdessä esiintynyt parivaljakko rakastui toisiinsa, vaikka Danny olikin siviilissä naimisissä Liisa Seppälän kanssa. Suhde repi kolmikkoa, että koko Suomen kansaa, ja sitä salailtiin viimeiseen asti.

"Minä olin naimisissa. Rakastuin nuoreen kauniiseen naiseen ja tunteet olivat molemminpuolisia. Emme kumpikaan halunneet loukata läheisiämme, mutta toisaalta emme voineet tunteillemme mitään. Tilanne ei ollut helppo Armille, se ei ollut helppo minulle, eikä se ollut helppo läheisillemme", kertaa Danny Markku Veijalaisen kirjoittamassa Danny - Minulta sinulle-kirjassa.

Danny kertoo teoksessa, miten parivaljakon ystävyydestä kasvoi pikku hiljaa kielletty rakkaus, minkä yli ei päässyt. Pari vuotta yhteisen keikkailun jälkeen pariskunta oli jo salaa yhdessä.

"Kumpikin tiesi, että meistä puhuttiin ja meitä tarkkailtiin, mutta yritimme pitää kulissia yllä. Minä olin naimisissa. Olin kolmen lapsen isä. Ymmärrän, että ihmisten mielissä meillä ei ollut oikeutta rakastua. Olin itse avioerolapsi ja olin nuorena päättänyt, että jos joskus avioidun, en koskaan eroa," muistelee iso D kirjassa.

"Kun keikka oli ohi, alkoi meidän yksityiselämämme. Mutta sitä ei saanut näyttää kenellekään, sen piti pysyä salassa. Ymmärrän, että tilanne oli Armille vielä vaikeampaa kuin minulle."

Armin ja Dannyn suhde kesti 18 vuotta ja päättyi vuonna 1992. Parivaljakko esiintyi vielä laivakeikoilla erottuaankin. Ruotsinlaivoilla Aavikon käytös alkoi muuttua ja hän etsiytyi juhlimaan esiintyjien ja henkilökunnan kanssa. Armi sairastui alkoholismiin ja tämän siskon yllättävä kuolema mursi hänet. Nainen kuoli lopulta vuoden 2002 tammikuussa keuhkokuumeeseen.

Musiikillinen perintö

Armi ja Danny esittivät vuosien varrella yhdessä lukuisia kappaleita, kuten Kaiken sulle antaisin, Pelkkää hyvää, Löysin viimein paikan kaivatun, Silloin vasta kaiken sain ja Me Vain.

Lue myös: Danny ei kaipaa uusia duettokumppaneita: "Haluan kunnioittaa Armin muistoa"

Lue myös: Danny: 'Armi ajoi itsensä tuhoon syyllisyyden vuoksi'

Kilpailut

Uusimmat