Kuva: Toni Lund

Jonne Aaron kommentoi ex-tyttöystävänsä syytöksiä: "Hän tietää sydämessään totuuden"

11.11.2016 15:39 - Anna Hopi

Laulaja Jonne Aaron ammentaa vaikeuksista voimaa ja käsittelee sydänsuruja biisien tekemisen kautta.

Muusikko Jonne Aaron kuulostaa puhelimen päässä pirteältä. Hän kertoo juuri heränneensä keittelemään kahvia, vaikka on iltapäiväaika.

- Taiteilija työstää yölläkin teoksiaan, siksi tässä herättiin vasta nyt, hymyilee mies langan päässä Iskelmän haastattelussa.

Artisti elää runsasta luovaa kautta, ja kertoo uuden levyn valmistuvan täyttä häkää.

- Kirjoitain lauluja ja pyöritän niitä päässäni tässä koko ajan. Olen nauttinut elämästä ja yrittänyt löytää tasapainoa arjen ja työn keskellä. Levyn piti tulla viime keväänä, mutta se tulee nyt ensi keväänä, sen deadlinen olen antanut levy-yhtiölle, sanoo mies.

Jonne Aaronista huokuu tasaisuus, ja hän kertookin antaneensa luovuudelle rauhaa ja tilaa. Uusista kappaleaihioista ei ole pulaa.

- Elin aikanaan luovan kauden suomenkielisessä musiikissa, nyt olen elänyt luovuuden toista tulemista. Jos teet levyn biisejä, promo ja kiertue painavat usein luovuuden tulpan kiinni. Loput laulut eivät välttämättä aina silloin pääse pulpahtamaan esiin. Nyt olen antanut niidenkin biisien tulla tässä keikkailun lomassa, iloitsee artisti.

"Levyä on jalostettu pitkään"

- Mikään ei ole väkisin tehtyä. En ole käyttänyt kovin paljon levyä tehdessä kitaraa. Olen vihellellyt puhelimen sanelukoneeseen melodioita, ja siirtänyt ne sitten työkoneelle. Tämä on ollut pitkä jalostusprosessi.

Biisintekijän päivärytmissä syntyy uusi kappale miltei joka päivä. Hän sanoo myös ehtineensä remontoida kotiaan jossain kirjoittamisen ja säveltämisen lomassa. Jonne Aaronin viimeisin single Rooma oli tarttuva, hieman popahtavakin kappale, mutta mitä on tulossa?

- Jos kuulija tykkäsi Risteyksessä -levystä, tämä tulee olemaan kuin sen kaksoisveli. Ei ihan niin sanotusti samanväriset silmät, mutta uudella levyllä tulee kuulumaan samankaltainen aihemaailma. En tee kuitenkaan samaa levyä uudestaan, tässä on laajempaa ulottuvuutta. Ihmissuhdetematiikan ympärillä pyöritään, siitä aiheesta laulut syntyvät itsestään.

"Käännän vaikeudet voimaksi"

Viime aikoina laulaja on ollut keskellä suhdekohua, kun hänen ja ex-missi Maija Kerisalmen seurustelu päättyi. Kerisalmi syytti eron jälkeen antamassaan haastattelussa Jonnea uskottomuudesta. Vaikka Jonne on tahtomattaan joutunut keskelle kohuotsikoita, sanoo hän, ettei tapahtunut ole vienyt työniloa.

- Yritin leikkiä kotiakin hetken ajan, mutta nyt on aika keskittyä työhön. Minulla on sellainen olo, että tässä on kävelty yli ja astuttu julkisuuden valokeilaan. Asioilla on kaksi puolta, muistuttaa artisti.

- Vaikka työni puolesta olen julkisuudessa, toivon silti yksityisyyttä elämääni.

Tilanne ei hymyilytä, mutta laulaja pysyy elämänmyönteisenä.

- Käännän nämä asiat voimaksi. Ammennan tästä seuraavalle levylle. Käsittelen asioita kirjoittamalla lauluja, toteaa mies.

Jonne Aaron haluaa välittää viestin niille, jotka ovat lukeneet Kerisalmen tilityksiä lehdistä.

- Minä tiedän totuuden  ja asioiden todellisen kulun, miten ne ovat menneet. Myös lähipiirini tietää asioiden oikean laidan, ja asian toinen osapuoli, joka haastatteluja on antanut, tietää syvällä sydämessään totuuden. Minusta on surullista, että tämä on mennyt tuolle tasolle. Toivon hänelle kaikkea hyvää. Tässä on kaikki, mitä haluan asiasta kommentoida julkisesti.

Lue myös: IS: Jonne Aaronista eronnut missikaunotar: "Minulla ei ollut hänelle mitään annettavaa"

Kilpailut

Uusimmat