Kuva: AOP

Elämäkerta: Äiti etsi kadonnutta Olli Lindholmia - apuun hälytetty Kolmas Nainen -tähti löysi laulajan synkistä mietteistä

21.10.2016 09:31 - Anna Hopi

Kerran elettyä muistelmateoksessa Pauli Hanhiniemi kertoo siitä, miten tiukassa tilanteessa oli kollegansa apuna.

Laulaja-lauluntekijä Pauli Hanhiniemi on tehnyt kappaleiden sanoituksia monille suomalaisille artisteille ja kokoonpanoille. Yksi näistä on Yö, jolle muusikko on räätälöinyt esimerkiksi yhtä biisiä lukuunottamatta kokonaan vuonna 1996 julkaistu Satelliitti-levyn ja myöhemmin esimerkiksi kappaleen Särkyvää.

Yhteistyön aikana Hanhiniemi ja solisti Olli Lindholm ovat tutustuneet hyvin toisiinsa ja tuoreessa muistelmateoksessaan Kerran elettyä Hanhiniemi sanookin, että miehistä on tullut toverit, jollei jopa ystävät.

- Olli on sellainen, josta voi käyttää englannin kielen ilmaisua "He's a bit severe", eli mies on aika vakavansorttinen. Hänellä on monia hyviä tavoitteita, ja hän pyrkii niihin aika suoraviivaisesti välillä. Minulla on melkolailla samoja tavoitteita, mutta menen niihin monipolvisemmalla reitillä. On minullakin tavoitteena puhutella ihmisiä, mutta teen sen aika monipolvisemmin - Olli sanoo asiat suoraan. Sen takia hän on tarvinnut minua tekstien kirjoittajaksi, jotta hänen sanomansa menisi paremmin perille ihmisille, luonnehtii Hanhiniemi Iskelmän haastattelussa kollegaansa.

(kuva: Mikko Räsänen)

"Löysin huolella juopotelleen laulusolistin"

Muistelmateoksessa Hanhiniemi kertoo tilanteen, joka sattui vuonna 1997. Yö koki suuria paineita, koska elämäntavat olivat villit ja keikkaa tehtiin niin paljon kuin jaksettiin. Eräänä iltana Hanhiniemen puhelin soi. Lindholmin äiti soitti, ja pyysi kollegaa etsimään katoamistempun tehneen tuhlaajapojan.

"Lupasin yrittää ja sainkin Ollin kiinni. Tämä kertoi makaavansa umpikännissä Hotelli Tampereessa synkissä ajatuksissa. Juttuseura ei olisi pahitteeksi.

Ilmoitin huolestuneelle äidille saaneeni pojasta elonmerkin ja ajoin keskustaan. Löysin huolella juopotelleen laulusolistin, työnjohtajan ja perheenisän ahtaasta hotellihuoneesta, jossa hengitysilmankin alkoholipitoisuus oli noussut huomattavan korkeaksi. Kehotin Ollia pukeutumaan varovasti, ettei vyönsolki aiheuttaisi kipinää. Ollin hönkimä kaasuuntunut alkoholi saattaisi vaikka räjähtää, ja hengenvaara oli ilmeinen. /.../ Talutin Ollin ulos, maksoin laskun, ja istuttiin autoon miettimään, minne ajetaan."

Hanhiniemi kertoo odotelleensa Lindholmilta takaisinmaksua usean vuoden ajan.

"Ymmärsin, että sen aika olisi vasta sitten, kun hän itse tietäisi pystyvänsä lopettamaan viinankäytön. Aikanaan sainkin rahani."

Kilpailut

Uusimmat